VF TractorMaster Hybrid. Inteligentní pneumatika určená pro silnice, tvrdé i měkké půdy
Dnes je 8.9. – svátek slaví Mariana

Špičkové řešení zpracování půdy od SKY Agriculture

Zveřejněno: 25. 7. 2024

SKY Agriculture je renomovaná značka, která se specializuje na inovativní a efektivní zemědělské stroje. Jedním z jejich oboru zájmů jsou stroje na zpracování půdy. Z tohoto segmentu nelze přehlédnout talířové brány Methys HDS a radličkový stroj Methys PCS. Tyto stroje představují moderní řešení pro efektivní zpracování půdy, které vychází z agronomických požadavků s šetrným zacházením s půdou a životem v ní.

SKY Agriculture je renomovaná značka.

Talířové brány SKY Methys HDS

Rychlé, efektivní zamíchání a zapravení výdrolu a plevelných semen do mělké vrstvy půdy s cílem maximálního vyklíčení, to jsou talířové brány SKY Methys PCS. Od tohoto agronomického cíle se odvíjí všechny konstrukční vlastnosti stroje. Příkladem je speciální tvar talířů, který velice dobře míchá i v mělké hloubce díky svému zvlněnému tvaru, nebo integrovaná transportní náprava uprostřed, což má hned dvě klíčové výhody. Jednou z nich je rovnoměrně zatížení v pracovní poloze, které zabezpečuje rovnoměrný přítlak a stabilitu stroje při práci s vysokou pojezdovou rychlostí. Druhou je lepší manévrovatelnost pro obsluhu díky menšímu poloměru otáčení. O rovnoměrnou pracovní hloubku se stará tandemový systém předních kopírovacích kol a zadního pracovního pěchu. U tažených širokozáběrových verzí navíc naleznete vícedílný rám, který díky plovoucímu zavěšení umožnuje dokonalé příčné kopírování terénu.

Talířové brány SKY Methys HDS.
Talířové brány SKY Methys HDS.

Šetrné zacházení s půdou

Stroj je ideální volbou pro ekologické zemědělství a pro zemědělce zaměřující se na regenerativní zemědělství.SKY Methys HDS minimalizuje poškození půdní struktury díky mělkému zpracování. Tím se snižuje riziko eroze a ztráty půdní vlhkosti, což je klíčové pro zachování zdravé a produktivní půdy. Kromě šetrnosti k půdě nabízí i efektivní, rychlé a rovnoměrné zpracování povrchu půdy, které je dáno optimálním zvlněným tvarem talířů a jejich úhlu. To umožňuje lepší zamíchání organických zbytků a jejich rychlejší rozklad díky činnosti půdních mikroorganismům.

SKY Methys HDS minimalizuje poškození půdní struktury.
SKY Methys HDS minimalizuje poškození půdní struktury.

Příprava i setí

Díky možnosti vybrat si typ konsolidačního pěchu lze stroj přizpůsobit lokálním podmínkám farmáře. K dispozici je pneumatikový, dvojitý U-ring a dvojitý trubkový. SKY Methys HDS se nevyužívá pouze k zapravení statkových hnojiv, ukončení meziplodin nebo přípravě půdy před setím. S výbavou rozdělovací hlavy uchycené na stroji lze zakládat porosty meziplodin nebo hlavní plodinu současně během zpracování půdy jedním přejezdem. Spojením těchto operací do jedné snížíte náklady a čas. Zásobník osiva / hnojiva se umisťuje dopředu na traktor.

Radličkový stroj SKY Methys PSC

Pokud je váš cíl zbavit se mechanicky plevelů a meziplodin či rychlá jarní příprava půdy SKY Methys PCS je jasná volba. Radličkový stroj SKY Methys PCS je navržen pro celoplošné podříznutí povrchu, což umožňuje mechanické odstranění plevelů, meziplodin, strniště či porostu jetele. Tím se snižuje potřeba chemických herbicidů, což je šetrné k životnímu prostředí. Dalším benefitem je snížení nákladů na samotné ošetření. Sekci radliček následují prutové brány, které mají za úkol oklepat zbylou zeminu z kořenů rostlin a zanechat je volně na povrchu, aby došlo k zaschnutí vlivem slunečního svitu. SKY Methys PCS je také ideální pro jarní přípravu půdy před setím, kdy je potřeba otevřít půdu, prohřát, zbavit se velkých hrud a urovnat povrch pole.

Radličkový stroj SKY Methys PSC.
Radličkový stroj SKY Methys PSC.

Výrazné snížení nákladů na herbicidy

Používáním radličkového stroje SKY Methys PCS výrazně snížíte náklady na chemické herbicidy a další ošetření, což vede k finančním úsporám. Stroj je zároveň navržen tak, aby měl nízký tahový odpor a tím snižoval spotřebu paliva. Na rozdíl od orby je tento způsob zbavení se plevelů šetrnější pro půdní strukturu a život v půdě. SKY Methys PCS umožňuje přesné nastavení pracovní hloubky, což je alfa-omega mechanického odstranění plevelů a jiných nežádoucích rostlin. S tím souvisí i příčná kopírace terénu. Z tohoto důvodu májí tažené verze 3 sekce se 7 kopírovacími body s tandemovými koly . S 20% překrytím radliček se nemusíte bát vynechávek ani v zatáčkách. K tomu, aby stroj zvládnul i vzrostlé porosty meziplodin disponuje rozložením radliček do 7 řad se světlostí rámu 70 cm. Dostupné jsou i v neseném provedení. SKY Methys PCS napomáhá dosáhnout vyšší produktivity a zároveň chránit životní prostředí.

Používáním radličkového stroje SKY Methys PCS výrazně snížíte náklady na chemické herbicidy a další ošetření.
Používáním radličkového stroje SKY Methys PCS výrazně snížíte náklady na chemické herbicidy a další ošetření.

Talířové brány Methys HDS a radličkový stroj Methys PCS od SKY Agriculture představují moderní a efektivní řešení pro zpracování půdy. Díky svým klíčovým vlastnostem a agronomickým výhodám jsou tyto stroje ideální volbou pro každého zemědělce, který hledá způsob, jak zlepšit kvalitu půdy, zvýšit produktivitu a zároveň minimalizovat ekologický dopad. Investice do strojů Methys znamená investici do budoucnosti vašeho zemědělství. Pokud máte zájem o DEMO, neváhejte se obrátit na autorizovaného prodejce AGRI CS.