Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Väderstad představuje nový secí stroj Spirit 400C/S s vysoce přesným dávkováním osiva a hnojiva

Zveřejněno: 21. 1. 2021

Společnost Väderstad inovovala pneumatický secí stroj Spirit 400 C/S tak, aby farmářům, zemědělcům a pěstitelům přinesl nové výhody. Nový Väderstad Spirit 400 C/S, secí stroj se záběrem do 4 metrů, přináší svým uživatelům velkou přesnost setí a uživatelsky přívětivou elektroniku.

Väderstad Spirit 400C/S s velkokapacitním zásobníkem o objemu až 3900 litrů

Nový secí stroj Väderstad Spirit 400C/S zahrnuje inovativní řídicí systém E-Control včetně ISOBUS Task Control, inovovanou hydrauliku, unikátní systém pro sledování a počítání semen SeedEye, lepší přístupnost ke komponentům a inovovaný design.

Řada Spirit poskytuje svým uživatelům vysokou přesnost setí i při vysokých pracovních rychlostech. Nový secí stroj využívá přednosti větších modelů Spirit.

Väderstad Spirit 400C/S je vybaven řídicím systémem Väderstad E-Control, který funguje na bázi iPadu. Kromě rozsáhlého řízení a sledování procesu setí nabízí možnost nastavení pracovní hloubky přední sekce, secích botek i hydraulického zavlačovače během jízdy na poli.

Systém SeedEye sleduje a počítá osivo a hnojivo v reálném čase. Se SeedEye mohou uživatelé snadno nastavit počet semen na metr čtvereční bez nutnosti kalibrace. Pokud by došlo k odchylce, systém Väderstad SeedEye okamžitě varuje obsluhu secího stroje, aby bylo možné rychle vyřešit jakýkoli problém při setí dané plodiny.

Väderstad Spirit 400C/S je vybaven velkokapacitním zásobníkem

Čtyřmetrový secí stroj Väderstad Spirit 400C/S je dále vybaven velkokapacitním zásobníkem s integrovaným ventilátorem. Aby se minimalizovaly prostoje při práci na poli, je kapacita zásobníku zvětšena na 3740 litrů (zásobník jen pro osivo) a verze zásobníku pro osivo i hnojivo pojme 3900 litrů. Zásobník disponuje rolovacím krytem ovládaným ze země.

Secí stroj zajišťuje díky aktivnímu přítlaku secích botek rovnoměrnou hloubku setí i v kopcovitém terénu
Secí stroj zajišťuje díky aktivnímu přítlaku secích botek rovnoměrnou hloubku setí i v kopcovitém terénu

Secí stroj Väderstad Spirit 400 C/S je dodáván i s aktivním přítlakem secích botek, nastavitelným zavlačovačem a automatickým řízením na souvrati.

Secí stroj zajišťuje díky aktivnímu přítlaku secích botek rovnoměrnou hloubku setí i v kopcovitém terénu. Přítlak se upravuje v závislosti na tom, zda se secí stroj nachází na hřebenu kopce nebo v údolí.

Spirit 400 je dostupný ve verzi pouze pro setí Spirit 400S, nebo také v kombinované verzi s možností přihnojení Spirit 400C FIX a Spirit 400C InLine. Verze FIX ukládá hnojivo v 5 cm širokých řádcích s roztečí 125 mm vždy před každý řádek osiva. Zatímco Spirit 400C InLine aplikuje nízkou dávku hnojiva do stejného řádku spolu s osivem.

Autor: Jakub Tutsch1)
Foto: Väderstad

1) z podkladů Väderstad

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.