Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Weidemann představuje nástupce oblíbených nakladačů s úspornějšími motory

Zveřejněno: 3. 1. 2020

Po konečném výběhu úspěšných a oblíbených modelů 2070LP a 2070LPT s výkonem 80 PS díky aktuálním spalinovým normám představuje Weidemann oba následnické modely 2080LP i 2080LPT.

Inovovaný kolový nakladač Weidemann

Oba tyto modely byly přepracovány a jsou nyní standardně vybaveny modely Deutz TD 2.9 (45 kW/61 PS). Volitelně je k dipozici i Deutz TCD 2.9 (55,4 kW / 75 PS). Oba motory jsou vybaveny DOC (oxidační katalyzátor pro vznětové motory) a DPF (filtr pevných částic vznětového motoru) a odpovídají aktuální emisní normě V.

Přepracování 20kových LP sérií je patrné rovněž v novém dynamickém designu stroje, který vychází ze stávajících 30kových, 40kových a 50kových sérií. Na základě toho mohou být tyto stroje volitelně vybaveny komfortní kabinou s LED pracovními reflektory. Dále je volitelně k dispozici klimatizace. Rovněž volitelné proporcionální řízení pomocí multifunkčního joysticku nyní umožní pohodlnou práci: vedle funkcí 3. hydraulického okruhu, který lze aktivovat na joysticku, lze také aktivovat trvalý provoz 3. hydraulického okruhu páčkovým přepínačem s tlačítkem – překlopením ručního kolečka také v obou směrech.

Funkce 4. hydraulického okruhu lze nyní u kolových nakladačů také ovládat proporcionálně na joysticku. Vysouvání teleskopu u teleskopických nakladačů je možné proporcionálně ručním ovladačem, takže pracovní rychlost lze přizpůsobit individuálně. Dále lze obě elektrické funkce také aktivovat stisknutím tlačítka nebo aretací na joysticku. Obě elektrické funkce nejsou na sobě závislé, takže řidič je může konfigurovat samostatně.

LP u strojů Weidemann znamená „Low Position“. Díky nízké pozici místa řidiče a poloze při sezení má stroj nízkou konstrukční výšku. Takže můžete bez problému projíždět nízkými profily. Obzvlášť řidiči umožňuje toto řešení pohodlný nástup a snižuje těžiště blíže k zemi. Modely Weidemann LP jsou sériově vybaveny ochrannou stříškou řidiče, která splňuje požadavky současné evropské směrnice pro strojní zařízení (2006/42/ES) podle požadavků ochrany ROPS a FOPS. Volitelně si můžete vybrat různé ochranné stříšky řidiče a verze kabin.

Inovace se dotkly i teleskopického nakladače T5522 s motorem Perkins. Nakladač má výšku zdvihu 5,50 m a užitečné zatížení 2,2 t. V budoucnu bude na trhu k dispozici výkonný motor Perkins 404J-E22T s výkonem 60 PS a DPF (filtr pevných částic). Vývojáři si vybrali tento motor, protože má vyšší točivý moment i při nižších otáčkách, a proto má optimálnější křivku výkonu. Dále byla přesvědčivá nižší hladina hluku motoru a téměř bezúdržbové dodatečné zpracování výfukových plynů.

Weidemann také rozšířil řadu těžkých kolových nakladačů o dva nové modely.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Weidemann

1) čerpáno z materiálů Weidemann


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.