Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 17.4. – svátek slaví Rudolf

Yanmar představil nový traktor YM, který se brzy stane páteří značky

Zveřejněno: 18. 4. 2019

Japonský Yanmar v Bangkoku slavnostně ukázal nový a nejdůležitější traktor ve své produktové nabídce. Očekává se, že nový model YM bude postupně nasazen z jihovýchodní Asie do celého světa a v následujících letech se očekává, že bude tvořit páteř nabídky traktorů Yanmar.

Traktory již ve standardní výbavě poskytnou pokročilé funkce monitoringu.

Řada traktorů YM zahrnuje zatím celkem dva modely YM351A (výkon: 51 k) a YM357A (výkon: 57 k), které nabízí řadu inovací a nových technologií, které zefektivní práci obsluhy.

Mnoho farmářů v jihovýchodní Asii pěstuje rýži ve vlhkých polích a řadu suchých polních plodin, od kukuřice přes cukrovou třtinu a další. Oblasti jsou často obhospodařovány poskytovateli služeb, kteří požadují vysoce výkonné lehké a spolehlivé traktory o výkonu 50 60 koní, aby snížili náklady a maximalizovali své příjmy. Řada YM podle Yanmaru tyto požadavky plní. Za atraktivním a funkčním designem traktoru stojí uznávaný průmyslový návrhář Ken Okuyama.

Pokročilé funkce monitoringu

Velká světlá výška traktoru zaručí vysokou průchodnost terénem a jízdu po poli bez poškození rostlin v pozdější růstové fázi. Maximální úhel natočení 55 ° zase zajistí dobrou manévrovatelnost. Yanmar uvádí, že je podlaha v kabině rovná a odpružení traktoru luxusní. Spustit nebo zastavit PTO lze jedním stisknutím tlačítka.

Standardně nabízí též pokročilé funkce ke zlepšení efektivity práce, jako je například SMARTASSIST-Remote. Systém umožňuje uživatelům přístup k důležitým provozním informacím traktoru prostřednictvím intuitivního uživatelského rozhraní, ke kterému lze přistupovat ze smartphonu. Geolokační funkce umožňují majiteli přesně zjistit, kde se traktor nachází a jak pracuje. Technologie může také vydávat varování, když stroj pracuje mimo přednastavené parametry nebo pokud se přesune za určené hranice.

Výkonný a úsporný motor

Traktory YM pohání dieselový motor TNV s přímým vstřikováním, který zajišťuje vysoký výkon a nízkou spotřebou paliva. Motor obsahuje několik inovativních funkcí, které zvyšují výkon - unikátní tvar spalovací komory pro lepší spalování a vstřikování paliva při vysokém tlaku. Motor je spojen s plně synchronizovanou převodovkou s osmi rychlostními stupni vpřed a stejným počtem vzad.

Model YM bude v prodeji v jihovýchodní Asii od letošního roku a očekává se, že bude v následujících letech postupně dobývat další světové trhy.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Yanmar

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.