Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Zajímavý poměr hmotnosti a výkonu u malých traktorů. Deutz-Fahr s řadou 3 cílí na soukromé zemědělce

Zveřejněno: 20. 8. 2020

Deutz-Fahr kromě výkonných traktorů vyrábí také kompaktní a malé traktory. Firma nyní vyvinula novou modelovou řadu 3, která splňuje požadavky zahradnictví, pěstitelů ovoce nebo komunální sféry. Díky nízkým nákladům na údržbu, provoz a snadnému ovládání řada 3 cílí také na hobby farmáře a soukromé zemědělce. V modelové řadě se nachází konkrétně modely 3050 Narrow, 3050 a 3060.

Traktor Deutz-Fahr řady 3

Traktory modelové řady 3 jsou kompaktní a univerzální. Vynikají poměrem hmotnost/výkon – 27 kg/hp u modelu 3060 – to je největší hodnota v této výkonnostní třídě. Traktor tak zvládne i těžší práce a díky nízké hmotnosti je šetrnější k půdě.

Traktory proto naleznou využití při údržbě zeleně, v provozu ve sklenících, školkách nebo při pěstování ovoce. Výhodou je univerzálnost, protože uživatel může použít tři oblasti pro agregaci nářadí: vpředu, vzadu a také v oblasti mezi nápravami. To nabízí téměř neomezené možnosti využití traktoru. Uživatelé mohou těžit z výkonného hydraulického systému, zadního vývodového hřídele (540/540E nebo 540/1000), zadního závěsu s kapacitou 1320 kg a čelního závěsu s volitelným vývodovým hřídelem.

Nejužším a nejlehčím modelem je 3050 Narrow s 20“ zadními pneumatikami. Jeho váha činí 1 385 kg a šířka 1 375 mm. Model je nabízen bez kabiny a je vhodný pro použití ve zvláště těsných prostorech nebo pod korunami stromů. Pro modely 3050 a 3060 je k dispozici pohodlná plně prosklená čtyřsloupková kabina, která může být volitelně vybavena klimatizací. Nabízí vynikající výhled do všech stran a otevírání zadních a předních oken.

Traktory jsou osazeny moderním čtyřválcovým motorem se zdvihovým objemem 2,2 l. Disponují vstřikováním common rail a elektronickým řízením. Motor nabízí výkon od 51 do 59 koní. Motor dosahuje vysokého výkonu i při nízkých rychlostech traktoru. Motor splňuje novou emisní normu Stage V. Maximální rychlosti 30 km/h je dosaženo při snížených otáčkách motoru. Řidič má k řazení 12 stupňů vpřed a stejný počet vzad, pro práci vyžadující obzvláště nízké rychlosti je k dispozici verze 16 + 16. Hydraulický systém nabízí 30 l/min. Pro řízení a hladké manévrování je vyčleněno samostatné čerpadlo.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Deutz-Fahr

1) z podkladů Deutz-Fahr

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.