AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

AGCO Power vyvíjí nové motory pro značky Fendt, Valtra a Massey Ferguson. Investuje také do závodu ve Finsku

Zveřejněno: 13. 5. 2021

Korporace AGCO už v roce 2019 zahájila investiční program v hodnotě více než 100 milionů eur s cílem posílit výrobní možnosti společnosti AGCO Power ve finském Linnavuori, kde se vyrábí motory.

Výroba motorů ve společnosti AGCO Power

Nyní byl spuštěn nový a rozšířený montážní závod a logistické centrum v závodě Linnavuori. Pomohou společnosti AGCO Power modernizovat a zefektivnit proces výroby motorů. K dispozici je automatizované logistické centrum a nejmodernější robotika. Investice také napomáhá vývoji nové rodiny motorů, která přijde na trh v roce 2022. Motory budou sloužit značkám AGCO (Valtra, Fendt a Massey Ferguson). Nové motory se představí v době, kdy bude společnost AGCO Power slavit 80. výročí.

Součástí investice byla také generální oprava obráběcí linky. Nyní 100% automatizovaná obráběcí linka umožňuje flexibilní výrobu komponentů ve vlastní režii, snižuje náklady a zvyšuje kontrolu nad výrobním procesem.

AGCO Power působí globálně a vyrábí motory ve čtyřech závodech: Linnavuori, Changzhou (Čína), Mogi das Cruzes (Brazílie) a General Rodriguez (Argentina) s celkovou kapacitou přes 100 000 motorů ročně.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: AGCO Power

1) z podkladů AGCO Power

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.