Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Argo Tractors a životní prostředí: nová fotovoltaická elektrárna ve Fabbricu

Zveřejněno: 9. 5. 2023

Nadnárodní výrobce traktorů značek Landini, McCormick a Valpadana se sídlem v Reggio Emilia pokračuje na cestě k udržitelnějšímu podnikání orientovanému na dodržování přísných etických norem.

Argo Tractors a životní prostředí: nová fotovoltaická elektrárna ve Fabbricu.

Nejnovějším zásahem Argo Tractors je instalace fotovoltaického systému nad výrobním areálem ve Fabbricu. Panely, které pokrývají pouze část kryté plochy, zaručí po plném zprovoznění výrobní kapacitu 2 200 000 kWh ročně. Výsledkem operace, která byla dokončena během několika měsíců, byla instalace 3 104 solárních panelů s výkonem 1 691 kWh.

Podobný krok se uskuteční i v závodu San Martino in Rio, kde se plánuje instalace 1 024 panelů, které zaručí roční kapacitu výroby energie 750 000 kWh. Toto plánování je v souladu s širšími investicemi vyčleněnými na výzkum a vývoj, které činí 5,5 % ročního obratu a jejichž výsledkem je zavedení nových technologií, které nejen usnadňují lidskou práci, ale také snižují náklady na procesy a výrobky.

Součástí tohoto dalekosáhlého programu šetrného k životnímu prostředí je také projekt WaterWall, jehož cílem je výrazně snížit používání olejů prostřednictvím procesu regenerace maziv, a výhradní používání vodou ředitelných barev, které od počátku roku 2000 nahrazují tradiční barvy na bázi rozpouštědel, a to při zachování vysokého standardu kvality.