TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Avistech otevřel v Praze novou pobočku se servisem a půjčovnou nakladačů AVANT s příslušenstvím

Zveřejněno: 27. 6. 2022

Na přelomu měsíců květen a červen nastal očekávaný moment: Avistech, renomovaná společnost zabývající se prodejem a servisem finských nakladačů AVANT i širokého sortimentu příslušenství k těmto strojům ukázala veřejnosti svou novou pražskou pobočku. Při příležitosti Dnů otevřených dveří zde přivítala své klienty, partnery a přátele.

Nová pobočka AVISTECH se nachází v ulici Českobrodská 876/48 v Praze 9 (Hloubětín).

K oficiálnímu otevření nové pobočky firmy Avistech došlo ve dnech 31. května a 1. června 2022. Pozvání přijali mnozí klienti a potenciální zákazníci, na setkání nechyběli ani partneři firmy. Avistech tímto krokem zlepšuje dostupnost nabízených služeb. Pobočka v Žebráku ukončuje provoz a přesouvá se do Prahy, a to do ulice Českobrodská 876/48.

Nové prostory umožní Avistechu klást větší důraz na kvalitní záruční i pozáruční servis. Nedílnou součástí filiálky je přitom též půjčovna strojů a nářadí. „V půjčovně chceme našim klientům nabídnout profesionální a speciální stroje, které jiné půjčovny v sortimentu nemají. Jde zejména o nakladače se speciálním nářadím jako je mulčovač, nůžky na beton, lesní fréza či pařezová fréza. Půjčovna tak bude cílit zejména na ty, kteří v praxi vyžadují schopnosti, které dokážou nabídnout naše nakladače AVANT se speciálním nářadím,“ uvedl Roman Guichen, jednatel společnosti Avistech.

Při příležitosti Dnů otevřených dveří Avistech prezentoval celou řadu strojů a příslušenství. Nechyběla ani horká novinka, nakladač AVANT 645i.
Při příležitosti Dnů otevřených dveří Avistech prezentoval celou řadu strojů a příslušenství. Nechyběla ani horká novinka, nakladač AVANT 645i.

Vše pro pohodlný nákup a servis strojů

Díky své poloze – na strategickém místě – je pobočka schopna napomáhat společnostem ve středočeském kraji a severně od Prahy v jejich obchodní činnosti. Zákazníci zde naleznou pod jednou střechou vše potřebné ze sortimentu nakladačů, terénních plošin a jejich příslušenství. Nové prostory zahrnují rovněž skladový, servisní a administrativní prostor. Plocha v bezprostředním okolí pobočky umožní prezentovat všechny značky, jež nabídka Avistechu zahrnuje. A co víc? Pobočka se bude dále rozšiřovat. Již nyní zde Avistech zaměstnává servisního technika, kterého na konci roku doplní administrativní pracovníci. Na svých třech pobočkách (České Budějovice, Kostelec na Hané a Praha) společnost zaměstnává celkem 22 lidí a jejich počet rok od roku roste.

„Úspěch nakladačů AVANT na světovém trhu tkví v jeho náskoku před konkurencí a v udávání směru vývoje kompaktních kloubových nakladačů. Za úspěchem stojí také vizionářský zakladatel společnosti Risto Käkelä, který vysoce funkční nakladače dodnes vyvíjí. AVANT ročně vyrobí 7,2 tisíc nakladačů.”
Roman Guichen, jednatel společnosti Avistech

Avistech je vlastníkem specializovaného know how, které pokrývá komunální, zahradnický, lesnický, stavební a zemědělský sektor. Veškeré stroje (aktuálně je to technika Avant řady 500, 600 a 800 s příslušným nářadím či plošina Leguan 190) navíc mohou být zájemcům předvedeny přímo na pobočce Celkově má Avistech nyní k dispozici 24 strojů skladem.

AVANT ke svým nakladačům nabízí široké portfolio příslušenství.
AVANT ke svým nakladačům nabízí široké portfolio příslušenství.

Nakladače AVANT – Lídr v oblasti kompaktních kloubových nakladačů

„Úspěch nakladačů AVANT na světovém trhu tkví v jeho náskoku před konkurencí a v udávání směru vývoje kompaktních kloubových nakladačů. Za úspěchem stojí také vizionářský zakladatel společnosti Risto Käkelä, který vysoce funkční nakladače dodnes vyvíjí. AVANT ročně vyrobí 7,2 tisíc nakladačů,“ řekl Roman Guichen. AVANT vyrobil první smykem řízený nakladač již v roce 1991. V roce 1995 pak vznikl první kloubový nakladač a o dva roky později i první nakladač s elektrickým pohonem. K výrobě nakladačů s elektrickým pohonem se společnost vrátila před čtyřmi lety.

V nabídce Avistechu je sedm modelových řad nakladačů AVANT, které se vzájemně liší svými rozměry, výkonem, hmotností, výškou zdvihu, nosností a výkonem hydrauliky. Vedle řady 200 a 400 je k dispozici i řada 500, již v provozu uplatní zejména zemědělci, obce a malí zahradníci, řada 600 vhodná pro technické služby, řada 700 pro lesníky a řada 800 pro sběrné dvory. Elektrická verze má pak označení E.

Nakladače AVANT využívají kloubový systém řízení. Obsluha vždy sedí uprostřed stroje na předním rámu, odkud má dokonalý výhled na přídavné zařízení a pracovní prostor. Nízko položené těžiště nakladačů AVANT a kloub, který se nevyklápí do stran, zvyšují stabilitu stroje. V závislosti na vybraném modelu je k dispozici buď standardní ochranný rám nebo bezpečnostní střecha, případně lze volit ze čtyř různých verzí kabiny. Vybrané modely jsou vybavené teleskopickým ramenem. Nakládací technika je vybavena i paralelogramem, který při zvedání udržuje nářadí (paletizační vidle, lopatu) neustále v rovnoběžné poloze s podložkou. Pro větší bezpečnost a eliminaci převrácení jsou větší modely vybavené kontrolou zatížení. Nechybí ani joystick pro ovládání a systém pro snadnou výměnu případného nářadí. Systém Optidrive u nakladačů zase zvyšuje efektivitu přídavné a pojezdové hydrauliky.

Vedle obvyklého příslušenství k nakladačům AVANT Avistech nabízí i zametače BEMA.
Vedle obvyklého příslušenství k nakladačům AVANT Avistech nabízí i zametače BEMA.

Novinka AVANT k otestování

Při příležitosti Dnů otevřených dveří Avistech prezentoval celou řadu strojů a příslušenství. Nechyběla ani horká novinka, nakladač AVANT 645i. „Nakladač AVANT řady 600 je mezi zákazníky ze zahradnického a komunálního sektoru tím nejžádanějším strojem. Tato novinka přijde na trh na podzim a nabídne silnější přídavnou a pojezdovou hydrauliku a výkonnější motor. Zachovány byly kompaktní rozměry a váha do 1,6 tun, tudíž je možné stroj přepravovat na přívěsném vozíku za větším autem,“ představil novinku, která bude letos v České republice testována, Roman Guichen.

Čtyřválcový motor Kubota o výkonu 44 koní, kterým je AVANT 645i opatřen, poskytuje vyšší točivý moment a vyšší pojezdovou rychlost. Přeplňovaný agregát o objemu 1 498 cm3 splňuje normu Stage V a používá oxidační katalyzátor (DOC) a filtr pevných částic (DPF), ale nevyžaduje systém SCR. Strojům AVANT se podařilo umístit tento paket do zadního prostoru, aniž by byla ohrožena servisní přístupnost. Pojezd je řešen jako bezestupňový hydrostatický pohon, pojezdová rychlost činí až 13 km/h. Na těchto strojích, které jsou schopny uzvednout až 1 190 kg, je zajímavá rovněž hodnota maximálního průtoku oleje přídavné hydrauliky – dosahuje 75 l/min. Délka teleskopického výložníku činí 600 mm a maximální výška zdvihu je 2,84 metru.

Nakladače AVANT mají všestranné využití, na fotografii je lze vidět ve spojení se štípacím automatem na dřevo VAKR A 500 HK od českého výrobce A-DRO.
Nakladače AVANT mají všestranné využití, na fotografii je lze vidět ve spojení se štípacím automatem na dřevo VAKR A 500 HK od českého výrobce A-DRO.

Terénní pracovní plošiny LEGUAN

K nakladačům je k dispozici až 200 druhů příslušenství pro každou pracovní činnost. Na ploše u pobočky byl vedle obvyklých lopat, radlic, nůžek, fréz a drapáků k vidění i zametač německého výrobce BEMA. Zajímavou soupravu tvořil nakladač AVANT se štípacím automatem na dřevo VAKR A 500 HK od českého výrobce A-DRO.

Návštěvníci si mohli prohlédnout i terénní samojízdnou pracovní plošinu s pásovým podvozkem LEGUAN 190 s maximální pracovní výškou 19 metru, dosahem 9,8 metru, maximální zvedací kapacitou 230 kg a vysokou stoupavostí. Plošina nachází uplatnění při péči o stromy či údržbě venkovních areálů a ve stavebnictví. Do standardní výbavy spadá například automatické ustanovení opěrných nohou, motor Kubota o výkonu 14 koní nebo 230V elektrický motor (případně obojí), systém hlídání hmotností křivky, elektrické otáčení pracovního koše či rameno s 120° pracovním rozsahem. Volitelně může stroj nabídnout též třeba vyšší pojezdovou rychlost, dálkové ovládání a mnoho dalšího. V nabídce firmy Avistech se vyskytuje ještě jeden menší model – 135 Neo. Pracovní plošiny mohou disponovat kolovým nebo pásovým podvozkem. Plošiny jsou snadno přepravitelné na přívěsném vozíku.

Nakladače AVANT poskytují příjemné pracovní prostředí.
Nakladače AVANT poskytují příjemné pracovní prostředí.

O společnosti Avistech

Firmu Avistech založil v roce 2005 Roman Guichen, který v oboru podniká již od roku 1998. V roce 2005 se firmě podařilo získat zastoupení finského výrobce Avant Tecno OY na českém trhu. V současnosti se zabývá prodejem a servisem finských nakladačů AVANT Tecno, finských plošin LEGUAN LIFT a německých zametačů BEMA. Některé příslušenství k nakladačům si sama vyrábí. Servisně i obchodně pokrývá celou Českou republiku. Centrála společnosti se nachází v Českých Budějovicích a servis je zajišťován také na pobočkách v Praze a Kostelci na Hané.

Návštěvníci si mohli prohlédnout i terénní samojízdnou pracovní plošinu s pásovým podvozkem LEGUAN 190 s maximální pracovní výškou 19 m a dosahem 9,8 m.
Návštěvníci si mohli prohlédnout i terénní samojízdnou pracovní plošinu s pásovým podvozkem LEGUAN 190 s maximální pracovní výškou 19 m a dosahem 9,8 m.