Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Cummins oznámil dvě významné akvizice

Zveřejněno: 17. 5. 2022

Tržby společnosti Cummins za první čtvrtletí ve výši 6,4 miliardy dolarů se oproti stejnému čtvrtletí roku 2021 zvýšily o 5 %. Tržby v Severní Americe vzrostly o 12 %, zatímco mezinárodní tržby poklesly o 3 %, a to především kvůli zpomalení prodejů v Číně.

Cummins oznámil dvě významné akvizice.

„Poptávka po našich produktech zůstává silná na mnoha našich klíčových trzích a v mnoha regionech, což vedlo k rekordním tržbám v prvním čtvrtletí roku 2022,“ uvedl předseda představenstva a generální společnosti Cummins ředitel Tom Linebarger.

„V prvním čtvrtletí jsme dosáhli solidních finančních výsledků navzdory mnoha výzvám v našem globálním dodavatelském řetězci. Přetrvávající dopad COVID-19, zejména v Číně, a vliv konfliktu na Ukrajině nadále představují výzvu pro naše globální operace. Společnost Cummins je v silné pozici, aby mohla i nadále investovat do budoucího růstu, přinášet zákazníkům nové technologie a vracet akcionářům hotovost,“ uvedla prezidentka a provozní ředitelka Jennifer Rumseyová.

Společnost Cummins oznámila dvě významné akvizice, které mají zásadní význam pro dosažení cílů v oblasti dekarbonizace výrobků a zároveň rozšiřují její produktové portfolio, a to akvizici společnosti Jacobs Vehicle Systems (JVS) a záměr převzít společnost Meritor.

Jacobs Vehicle Systems je podle tiskové zprávy dodavatelem technologií pro brzdění motorem, deaktivaci válců, start a stop a tepelné řízení. Přidání JVS poskytuje nové technologie, které vytvoří příležitosti k růstu pro současné a budoucí platformy motorů Cummins. Meritor je výrobcem nejrůznějších komponentů pro automobilový průmysl včetně elektropohonů.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Cummins

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.