Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Deutz AG a John Deere představují svůj společný motor

Zveřejněno: 18. 1. 2023

V roce 2020 jsme oznámili, že Deutz AG a John Deere Power Systems (JDPS) budou společnými silami pracovat na vývoji a dodávkách komponentů pro motor s výkonem do 130 kW (176 koní). První takový motor měl premiéru na akci Deutz Days.

Deutz AG a John Deere představují svůj společný motor.

Na akci Deutz Days měl světovou premiéru čtyřlitrový motor Deutz TCD 3.9, který byl vyvinut společně s John Deere Power Systems.

Motor o výkonu 130 kW (176 koní) je vhodný zejména pro průmyslové aplikace a díky své špičkové architektuře pohonu může být k dispozici ve variantách poháněných alternativními palivy s nižšími emisemi, jako je plyn a vodík.

Společnost Deutz AG také představila přenosnou nabíječku Deutz PowerTree. Mobilní rychlonabíjecí systém Deutz PowerTree, instalovaný v robustním kontejneru, lze snadno přepravit na místo, kde je potřeba. Přenosná nabíječka Deutz PowerTree poskytuje nabíjecí kapacitu až 150 kW, což je dostatečné pro nabíjení stavebních strojů nebo traktorů během například polední přestávky. Používání zařízení Deutz PowerTree je jednoduché a nevyžaduje žádné zvláštní školení. A díky digitální aplikaci Deutz PowerTree Connect lze na místě sledovat veškerá data týkající se procesu nabíjení.

V rámci své vodíkové strategie spojila společnost Deutz své síly s firmou AVS a skupinou Voith. Výsledkem spolupráce je mobilní generátor (elektrocentrála) poháněný vodíkem, který demonstruje, čeho je současná technologie schopna. Elektrocentrála, kterou zkonstruovala společnost AVS, kombinuje vodíkový motor Deutz TCG 7.8 H2 s generátorem na výrobu elektrické energie. Vnitřní nádrž na vodíkový plyn od společnosti Voith je dimenzována na tlak až 700 barů a splňuje nejpřísnější bezpečnostní normy.