Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Deutz plánuje navýšit výrobu motorů na 200 000 kusů ročně

Zveřejněno: 26. 1. 2023

Společnost Deutz v rámci svého strategického programu "Powering Progress" aktivně řeší výzvy revoluce v mobilitě a reaguje na klíčové požadavky trhu: další rozvoj spalovacího motoru a vývoj nových technologií pohonu. Pro další růst a vyšší ziskovost sází Deutz na strategii "Dual+", která vedle stávajícího hlavního podnikání s optimalizovanými spalovacími motory zahrnuje nový ekosystém bezemisních výrobků.

Deutz plánuje navýšit výrobu motorů na 200 000 kusů ročně.

Dlouhodobým cílem nově vytvořeného vedení společnosti Deutz AG pod vedením generálního ředitele Dr. Sebastiana C. Schulteho je trvale se etablovat mezi třemi nejlepšími nezávislými výrobci motorů a nejpozději do roku 2050 nabízet zcela klimaticky neutrální portfolio výrobků a technologií. Dr. Sebastian C. Schulte: „Naší ambicí je, aby naše motory hýbaly světem i v budoucnosti. Průmyslová odvětví, kterým sloužíme, procházejí zásadní proměnou směrem k větší klimatické neutralitě. Tato transformace mobility je pro nás obrovským úkolem a zároveň ekonomickou příležitostí. Díky našemu strategickému programu "Powering Progress" chceme využít příležitostí této transformace, pokračovat v ziskovém růstu a do roku 2050 fungovat v celém procesním řetězci klimaticky neutrálně.“

Společnost Deutz AG je přesvědčena, že čistý a účinný pohon spalovacími motory v těžkém nákladním sektoru a v zemědělství bude i nadále nezbytný pro bezproblémový přechod na budoucí technologie. Z tohoto důvodu bude "klasická" obchodní činnost společnosti Deutz i v nadcházejících letech tvořit základ jejího růstu. Díky výraznému zlepšení výkonnosti, například ve využití stávajících kapacit a optimalizaci produktového portfolia, se výrazně zvýší jak výroba motorů na více než 200 000 kusů ročně, tak i zisk.

Deutz chce vyvíjet spalovací motor, který je klimaticky neutrální, například pomocí vodíku nebo syntetických paliv.