Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.7. – svátek slaví Věroslav

Do Česka dorazí úzký Case IH Steiger Rowtrac

Zveřejněno: 28. 5. 2024

Traktory Case IH Steiger Rowtrac byly dostupné převážně na zámořských trzích, kde si získaly oblibu mezi pěstiteli širokořádkových kultur. Výrobce Case IH ale vidí jejich potenciál využití i na evropském kontinentu. První stroj dorazí do České republiky v letech 2025 až 2026.

Case IH začne do Evropy dovážet nejvýkonnější model Steiger Rowtrac.

Case IH v příštích dvou letech začne do Evropy dovážet nejvýkonnější model Case IH Steiger Rowtrac s maximálním výkonem 575 koní. Výkon mu dodává velký 13litrový motor Cursor s jedním variabilním turbodmychadlem. Osazen je převodovkou PowerShift (16 stupňů vpřed, 2 vzad) nebo plynulou převodovkou CVX. K dispozici bude v různých šířkách podvozku a pásových jednotek.

Case IH Steiger Rowtrac má ve srovnání s Case IH Quadtrac výrazně užší kapotu, protože je postaven na úzkém rámu, který mají standardně kolové modely do výkonu 525 koní. Velké kolové modely mají široký rám jako všechny pásové traktory Case IH Quadtrac.

U modelu Case IH Steiger Rowtrac lze volit pásové jednotky široké 45, 53, 61 nebo 76 cm. Do evropských podmínek a řádkových kultur dávají smysl spíše užší pásy. Rovněž lze zvolit rozchod pásů – úzká varianta (203 cm) a široká varianta (224 cm – jako u traktorů Case IH Quadtrac a Case IH Magnum). Traktor lze z výroby dodat i s třímetrovým rozchodem pro provoz v režimu CTF.

Rozchody u traktorů Case IH Steiger Rowtrac.
Rozchody u traktorů Case IH Steiger Rowtrac.

Podvozek traktoru Case IH Steiger Rowtrac je také jiný ve srovnání s Case IH Quadtrac. Podvozek má delší rozvor a pásová jednotka má větší hnací kolo.

Traktor Case IH Steiger Rowtrac nachází využití při plečkování nebo setí širokořádkových kultur. Samozřejmě se uplatní i při klasických polních operacích nebo v agregaci s překládacím vozem.

Proč uvažovat právě nad tímto modelem? V prvé řadě bude mít majitel k dispozici robustní traktor o výkonu 500 koní na pásovém podvozku. Standardní kolový traktor s podobným výkonem je osazen jen šestilitrovým motorem a postaven na koncepci klasického traktoru. Case IH Steiger Rowtrac má robustnější 13litrový motor, rám, komponenty a díky pásovým jednotkám přináší nízký tlak na půdu. Zvládne i práci ve svažitých podmínkách, aniž by došlo k poškození pásových jednotek.

Již nyní lze objednávat kolovou variantu Case IH Steiger 500 nebo Case IH Steiger 525 s úzkým rámem. Dále pak pásové traktory Case IH Quadtrac včetně nejvýkonnějšího modelu Case IH Quadtrac 715.