Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

První autonomní rozmetadlo Case IH Trident v zemědělství

Zveřejněno: 2. 9. 2022

Case IH a Raven Industries představují první autonomní rozmetadlo Case IH Trident 5550 s technologií Raven Autonomy v zemědělství.

Autonomní rozmetadlo Case IH Trident 5550 s technologií Raven Autonomy.

Autonomní rozmetadlo Case IH Trident 5550 s technologií Raven Autonomy se představilo na výstavě Farm Progress Show 2022 v Americe.

Stroj Case IH Trident 5550 s technologií Raven Autonomy je vybaven technologií pro autonomní řízení a rozmetadlem, které spolupracuje se systémy pro navádění, řízení a plánování.

Z mobilního zařízení může obsluha naplánovat a dokončit celou polní operaci na základě zmapovaných hranic pole. Systém Raven Autonomy prostřednictvím řady pokročilých kamer a radarů neustále snímá 360° prostředí kolem stroje a během práce zjišťuje překážky a iniciaci pohybu. Pomocí umělé inteligence zpracovává řídicí jednotka nepřetržitý proud snímků, ze kterých detekuje překážky. Obsluha může kdykoli vzdáleně sledovat kamery prostřednictvím mobilního zařízení.

Pokud je detekována překážka, stroj bezpečně zastaví a na mobilním zařízení se objeví upozornění. Odtud může obsluha vyhodnotit situaci a určit další postup. Prostřednictvím mobilního zařízení lze na dálku sledovat celou řadu úloh a funkcí stroje, mimo jiné hladinu provozních kapalin, rychlost, otáčky za minutu, stav zásobníku, informace o univerzálním terminálu a diagnostické kódy.

Rozmetadlo Case IH Trident 5550 s technologií Raven Autonomy navíc umožňuje provoz jednoho nebo více takových strojů na jednom poli bez přítomnosti obsluhy v kabině. Díky tomu, že autonomní aplikátor pracuje konstantní rychlostí a s přesností, poskytuje maximální pravidelnost rozmetání - bez lidské chyby.

„Rozmetadlo Case IH Trident 5550 s technologií Raven Autonomy nám umožňuje odvést více práce v krátkých časových intervalech, efektivně řídit provoz a bojovat proti únavě obsluhy – je to obrovský přínos," řekl Brady Fahlman, majitel/provozovatel společnosti Fahlman Acres v Holdfastu v kanadském Saskatchewanu.

Case IH Trident 5550 se systémem Raven Autonomy přijde na trh v roce 2023 v omezené sérii.