Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Do vysokých plodin ideální: Postřikovač Amazone Pantera 4504-HW má patřičné úpravy

Zveřejněno: 29. 12. 2021

Samojízdný postřikovač Amazone Pantera je nyní k dispozici s novým podvozkem, který umožňuje flexibilní hydraulické nastavení světlé výšky i rozchodu kol.

Samojízdný postřikovač Amazone Pantera-HW je upraven pro provoz ve vysokých plodinách.

Samojízdný polní postřikovač Amazone Pantera-HW je mimořádně všestranný s rozsahem nastavení šířky rozchodu: 2,25 m až 3 m při světlé výšce 1,25 m nebo 2,45 m až 3,2 m (maximálně 3,3 m) se světlou výškou 1,7 m.

Navzdory vyššímu těžišti se Amazone Pantera 4504-HW ukazuje jako velmi stabilní a lze ji flexibilně používat v široké škále plodin a roztečí řádků. Zejména podniky služeb, které chtějí nabízet flexibilní služby ochrany rostlin v širokém spektru zákazníků a plodin, mohou jednoznačně zvýšit rozsah nabízených služeb.

Lepší ochrana stroje Amazone Pantera 4504-HW i ošetřovaných plodin

Kromě standardních ochranných krytů, děličů plodin nabízí Amazone u modelu Pantera-HW další tři volitelné doplňky pro optimální ochranu plodin.

V jakých verzích je samojízdný postřikovač Amazone Pantera k dostání?
V jakých verzích je samojízdný postřikovač Amazone Pantera k dostání?

Souprava SunflowerKit byla vyvinuta speciálně pro model Amazone Pantera-HW, aby bylo možné provádět ochranu rostlin a aplikaci hnojiv ve vysokých porostech slunečnice bez nadměrného poškození rostlin. Sada se skládá z děličů plodin, krytů kol a tvarovaného, pružného plechu. Děliče plodin přesně oddělují rostliny mezi řádky přímo před pneumatikami. Díky profilu spodního krytu z pružného materiálu slunečnice pod strojem jemně kloužou, aniž by překážely.

Ovládání armatury se provádí přes Comfort-Pack plus a dotykový displej TwinTerminal 7.0.
Ovládání armatury se provádí přes Comfort-Pack plus a dotykový displej TwinTerminal 7.0.

Pomocí volitelného zvedacího modulu lze aplikační ramena Super-L2 zvednout o dalších 70 cm. Při použití tohoto zvedacího modulu má samojízdný postřikovač Amazone Pantera-HW aplikační výšku 3,85 m (měřeno od spodní hrany trysky).

Rozměry nové verze samojízdného postřikovače Amazone Pantera-HW.
Rozměry nové verze samojízdného postřikovače Amazone Pantera-HW.

Ovládání armatury se provádí přes Comfort-Pack plus a dotykový displej TwinTerminal 7.0. Uživatel pouze zvolí požadovanou funkci a postřikovač se sám automaticky nastaví! V pracovním počítači lze uložit dva individuální profily plnění pro různé obsluhy nebo aplikace. Pro plnění pak stačí pouze připojit hadici a stroj automaticky naplní nádrž (i nádrž na oplach čerstvou vodou). Celý postřikovač Amazone Pantera-HW lze čistit zcela automaticky. K tomuto účelu je postřikovač Amazone Pantera se systémem Comfort-Pack plus vybaven následujícími čisticími programy: intenzivní čištění, rychlé čištění a oplachování ramene.