50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

John Deere našel řešení, jak zamezit častým krádežím navigací

Zveřejněno: 20. 3. 2019

Už v polovině minulého roku přišel John Deere s informací, že pracuje na řešení, které by zamezilo častým krádežím jeho GPS navigací. Nyní společnost představila konkrétní krok.

PIN kód jako zabezpečení proti krádeži.

Zajímavostí je, že nejvíce GPS navigací se krade v Dánsku, Německu a Anglii. John Deere si vede statistiky odcizených přístrojů a za poslední roky bylo odcizeno přes sto navigací jen v Dánsku. Samozřejmě, že se kradou i navigace od jiných výrobců, neboť pořizovací cena těchto systémů není levná, což láká zloděje.

Společnosti John Deere ale došla trpělivost. Nedávno výrobce u nejnovější navigace StarFire 6000 použil vestavěný mechanický držák se zámkem. Nyní bylo představeno i softwarové zabezpečení v podobně možnosti zadávání PIN kódu – podobné zabezpečení používají již mobilní telefony.

John Deere uvádí, že přijímače díky PIN kódu nebude možné po krádeži použít.

Na displeji bude možné zadat PIN kód pro displej a přijímač. Pokud řidič zapomene PIN kód, může pokračovat v práci po omezenou dobu (až 72 hodin). Pak potřebuje tzv. Master Unlock Code, který může snadno vygenerovat na StellarSupport Portal. Přístup se provádí přes osobní přihlašovací jméno MyJohnDeere.

PIN kód bude možné zadávat i na přístrojích John Deere 4240, 4640 Universal a StarFire 6000 po aktualizaci softwaru 19-1 a upgradu.

Autor: Milan Jedlička
Foto: John Deere

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.