Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Krone představuje novou generaci vozů ZX

Aktualizováno: 1. 12. 2016

Použít traktor o výkonu 400 koní pro sběr píce? To není problém, pro novou generaci vozů Krone ZX a unikátní hnací soustavu, která používá planetové převody, které jsou integrovány v rotoru.

Krone

Sběrací rotor zajistí hladký přísun materiálu i při vysokých rychlostech. Hydraulický pohon je vybaven bezúdržbovou ochranou proti přetížení. Mezi novinku patří prsty rotoru, uspořádané do písmene W, což je patentovaný vzor, který zajistí konsistentní tok materiálu. Hydraulicky poháněný pick-up EasyFlow má pracovní šířku 2.125 mm. Rotor lze jednoduše demontovat, vůz ZX se tak může používat i při jiných činnostech.

Dalším důležitým detailem pro pohodlí obsluhy je skutečnost, že systém s noži lze odklopit do strany pro pohodlnou demontáž.

Řezací ústrojí lze objednat s automatickým systémem broušení nožů SpeedSharp.

ZX generace sdílí osvědčené pevné ocelové tělo s podlahou, která se svažuje k přednímu konci. 

Systém řízení byl navržen tak, aby zajišťoval bezpečnost a komfort. Nucené řízení kol je šetrné nejen k půdě, ale i k samotným pneumatikám. 

První vozy série ZX spatřily světlo světa v roce 2004. Krone, nyní představuje komplexně inovovanou generaci, která podtrhuje trvalé a odborné znalosti společnosti ve výrobě vozů. Nová generace ZX vystupuje jako skutečně profesionální stroj pro víceúčelové využití. Zákazník si může navolit nejrůznější možnosti výbavy, které zahrnují nejrůznější systémy čidel a senzorů. Mezi další výbavu patří například programovatelná oj, která obsluze stroje dovoluje navolit dva stupně (nahoru, dolů).

Autor: Milan Jedlička
Foto: Krone

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.