VF TractorMaster Hybrid. Inteligentní pneumatika určená pro silnice, tvrdé i měkké půdy
Dnes je 8.9. – svátek slaví Mariana

Kubota testuje systémy pro automatizaci různých procesů ve vinici

Zveřejněno: 12. 6. 2024

23. října 2023 oznámily společnosti Kubota Corporation a Chouette – francouzský start-up specializující se na technologie přesného řízení vinic – další posílení svého partnerství s cílem vyvinout společné řešení pro automatizaci procesů ve vinici.

Kubota testuje systémy pro automatizaci různých procesů ve vinici.

Společnosti Kubota a Chouette se společně zaměřují na praktické nástroje, které využívají synergie mezi pokročilým vybavením a technologií umělé inteligence (AI) a podporují vinaře při překonávání současných výzev, kterým toto odvětví čelí, včetně nedostatku pracovních sil a otázek souvisejících s udržitelným rozvojem zemědělství.

Společnost Chouette využívá pokročilé senzory a technologii umělé inteligence (AI) k analýze snímků pořízených kamerami s cílem odhalit choroby, vitalitu stromů a specifické problémy stromů, jako je poškození mrazem nebo stres z nedostatku vody. Na základě analýzy dat dokáží jedinečné algoritmy společnosti Chouette vytvořit optimální mapy variabilní dávky aplikace (VRA) a rady pro objem postřiku při aplikaci chemických látek nebo další potřebné rady pro ošetření.

Společnost Kubota urychluje zavádění inovací prostřednictvím svých zřízených inovačních center v různých regionech světa. Evropské inovační centrum se zaměřuje na budování nových obchodních inovací v oblasti systémových řešení pro sady a vinice prostřednictvím nových technologií, jako je digitalizace, umělá inteligence, robotika a autonomní zařízení a pokročilé senzorové technologie. Klíčovým faktorem úspěchu je vytvoření systémového propojení mezi zařízením na poli a digitálním světem.

Kubota ověřuje technologii Chouette u partnerů, pěstitelů v Itálii a Francii a nyní usiluje o její komercializaci.

S péčí o životní prostředí přebírá vinař díky této technologii kontrolu nad postřikem. Vestavěné snímání umožňuje mapování, diagnostiku chorob a předpisové ošetření v rámci celé sezóny. Vize společnosti Kubota pro zdravé vinice zahrnuje řadu oblastí použití, které budou v budoucnu rozvíjeny, jako je mapování vitality, předpovídání výnosů atd.