Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Kuhn FC 13460 RA: Největší žací stroj z produkce Kuhn

Zveřejněno: 31. 5. 2022

Nový žací stroj Kuhn FC 13460 RA s variabilním pracovním záběrem 12,40 až 13,40 m nabízí výrazně vyšší pracovní výkon než běžné žací kombinace.

Teleskopická náprava nového žacího stroje Kuhn FC 13460 RA zvyšuje světlou výšku a usnadňuje tak vytvoření širšího a rovnoměrně tvarovaného pokosu.

Žací kombinace Kuhn FC 13460 RA s variabilním pracovním záběrem 12,40 až 13,40 metrů je největším strojem svého druhu v nabídce firmy Kuhn. Sečení velké plochy jedním strojem umožňuje snížit spotřebu pohonných hmot a nákladů na pracovní sílu. Žací stroj je navíc opatřen dopravníkem, který posečenou hmotu dopraví do řádku širokého přibližně 1,80 až 3 metry (ze záběru 13 metrů). Zemědělec tak může plně využít potenciál samojízdné sklízecí řezačky. Dopravníky také umožňují plošné rozprostírání hmoty v celém pracovním záběru.

Teleskopická náprava nového žacího stroje Kuhn FC 13460 RA zvyšuje světlou výšku a usnadňuje tak vytvoření širšího a rovnoměrně tvarovaného pokosu pro rovnoměrné sušení a lepší sběr sklízecí řezačkou. Kromě toho se zlepšuje stabilita stroje při otáčení do strany a na svazích.

Žací stroj Kuhn FC 13460 RA je opatřen dopravníkem, který posečenou hmotu dopraví do řádku širokého přibližně 1,80 až 3 metry.
Žací stroj Kuhn FC 13460 RA je opatřen dopravníkem, který posečenou hmotu dopraví do řádku širokého přibližně 1,80 až 3 metry.

Žací kombinace Kuhn FC 13460 RA byla navržena s cílem chránit půdu před zhutněním. Dobré rozložení zátěže, nízká hmotnost a nízkotlaké pneumatiky zabraňují degradaci struktury půdy, a to i za mokra. Tento stroj se dokonale hodí do strategie Controlled Traffic Farming.

Různé ovládací prvky stroje, včetně ovládacího prvku čelního žacího ústrojí, lze podle potřeby snadno ovládat pomocí palubního terminálu kompatibilního s ISOBUS nebo jednoho z terminálů CCI 800 nebo 1200 (k dispozici jako volitelná výbava). Nejběžnější operace lze ovládat také pomocí joysticku CCI A3 s integrovaným displejem.

Žací stroj Kuhn FC 13460 RA je vybaven ocelovým prstovým kondicionérem.
Žací stroj Kuhn FC 13460 RA je vybaven ocelovým prstovým kondicionérem.

Žací stroj Kuhn FC 13460 RA využívá osvědčenou žací lištu OPTIDISC ELITE, která je uznávaná pro svou robustnost a kvalitu sečení za všech podmínek. Žací lišta je vybavena odpružením LIFT-CONTROL. Přítlak na půdu lze kdykoli nastavit z řídicího rozhraní ISOBUS. Dále je stroj vybaven ocelovým prstovým kondicionérem.