Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Lisy Massey Ferguson RB dostaly novou výbavu

Zveřejněno: 4. 8. 2022

Massey Ferguson zavádí u svých lisů řady RB nové funkce pro zlepšení provozu a produktivity lisování.

Systém TIM umožňuje komunikaci mezi lisem a traktorem prostřednictvím ISOBUS.

Lisy Massey Ferguson RB jsou nyní na přání dostupné s výbavou Exclusive, která pomáhá automatizovat opakující se úkony, zjednodušuje obsluhu lisu a snižuje pracovní zátěž obsluhy. Lisy jsou dostupné se systémem TIM (Tractor Implement Management). Mezi další novinky patří automatické centrální mazání a nový terminál obsluhy s dotykovou obrazovkou, který je součástí standardní výbavy.

Automatizovat je možné zvedání sběrače při couvání a vážení balíků, otevírání a zavírání zadních vrat po svázání. Lis Massey Ferguson RB disponuje i měřením vlhkosti, vážením a možností ponechat poslední vrstvu nenařezané hmoty (i když je systém řezání aktivován). Součástí výbavy jsou také LED světla.

Automatizovat je možné zvedání sběrače při couvání a vážení balíků, otevírání a zavírání zadních vrat po svázání.
Automatizovat je možné zvedání sběrače při couvání a vážení balíků, otevírání a zavírání zadních vrat po svázání.

Systém TIM umožňuje komunikaci mezi lisem a traktorem prostřednictvím ISOBUS, automatizuje řadu operací a funkcí. Systém dokáže automaticky zastavit traktor, pokud je potřeba balík již vyklopit. To obsluhu nejen zbavuje opakujících se úkonů, ale také snižuje únavu, což přispívá ke zvýšení celkové produktivity.

Massey Ferguson také představil nový ovládací terminál pro traktory bez ISOBUS. Massey Ferguson BaleControl nabízí jednoduché a intuitivní ovládání pomocí moderního 5palcového dotykového displeje. Nahrazuje předchozí řídicí jednotku E-Link, nabízí více funkcí a zahrnuje také mnoho funkcí z řídicí jednotky E-Link Pro.

Všechny terminály (včetně ISOBUS) jsou nyní vybaveny novým displejem. Tento přehledný displej zobrazuje grafiku lisu a umožňuje obsluze snadno procházet nabídkami a ovládat různé funkce pomocí dotykové obrazovky.

Všechny lisy Massey Ferguson RB s variabilní komorou mohou být nyní vybaveny novým automatickým mazacím systémem. U lisů Massey Ferguson Protec je součástí standardní výbavy a u modelů Massey Ferguson Solo Xtra je nabízen jako volitelná výbava.