Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Na americké výstavě debutoval nový 36řádkový secí stroj Kinze 4700

Zveřejněno: 28. 6. 2019

Společnost Kinze Manufacturing nedávno představila svůj nový, 36řádkový secí stroj Kinze 4700, který by měl být dostupný příští rok. Společnost to oznámila letos na výstavě National Farm Machinery Show. Je to tak další krok v úsilí, nabídnou zemědělcům secí stroj pro zakládání řádkových kultur.

Nový secí stroj Kinze 4700 si zachovává osvědčené prvky.

Nový 36řádkový secí stroj (pro setí kukuřice, slunečnice, řepky, čiroku, sóji a dalších plodin) s roztečí 508 mm a pracovním záběrem 18,3 metrů se skládá ze tří částí - středová a dvě krajní křídla. Pro zajištění vyváženého zatížení v celém záběru stroje používá Kinze originální (nemá žádný jiný výrobce) způsob hydraulického přenosu hmotnosti ze středové části stroje na výkyvná křídla. Toto technické řešení uživateli přináší nejen rovnoměrný přítlak na všechny secí botky a tím konstantní nastavenou hloubku setí, ale odlehčí středovou část pro lepší pohyb stroje po pozemku.

Zásobník secího stroje nabízí prostor pro 4 229 litrů osiva. Volitelně je k dispozici nádrž na kapalné hnojivo. Secí stroj je standardně vybaven displejem Blue Vantage, který nabízí jednoduché, snadno použitelné uživatelské rozhraní. Přes displej lze provádět i diagnostiku secího stroje. Jedná se o 12palcový robustní displej, postavený pro náročné venkovní prostředí.

Dalším základním prvkem je elektrický pohon Blue Drive, který je navržen tak, aby se dal bezproblémově integrovat s novým displejem Blue Vantage. Elektrický pohon snižuje počet pohyblivých částí a údržbu. V tomto ohledu by měl být lepší než mechanický pohon.

Mezi standardní výbavu patří i hydraulický přítlak True Depth pro dosažení konzistentní hloubky výsevu a optimálního růstu plodin.

Společnost Kinze také uvedla, že secí stroj bude k dostání také jako 24řádková verze s roztečí 762 mm.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kinze

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.