AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nová vlajková loď John Deere S700 byla představena

Aktualizováno: 2. 11. 2017

Společnost John Deere dnes odhalila první informace k pěti novým modelům sklízecích mlátiček řady S700. Modely by měly vynikat inteligentními systémy. 

Řada S700, která má přijít na trh v roce 2018, zahrnuje čtyři modely - S770, S780, S785 a S790. Co se designu týče, od řady S600 se z exteriéru moc neliší. 

Od řady S600 se především liší upgradovaným systémem CommandCenter, který se nachází v kabině a obsahuje několik nových uživatelských funkcí. Multifunkční řídicí páka CommandArm byla upravena a umožňuje ovládání pomocí tlačítek. Ovládat lze AutoTrac, RowSense a HarvestDoc. Monitor pak nabídne dvě velikosti. Nový model S700 má několik změn v kabině. Zvláště pozoruhodná je nová ovládací páka CommandPRO - lze volně programovat až sedm tlačítek. Řidič tak může přizpůsobit nejdůležitější funkce svým potřebám. Zákazníci společnosti John Deere, kteří řídí traktor 6230/6250R, se nemusejí učit novému ovládání, protože design páky a loketní opěrky je podobný. Nový monitor GSD 4600 je také jednoduchý a intuitivní. Monitor nabízí exkluzivní možnosti přizpůsobení potřebám řidiče, podmínkám sklizně nebo konkrétní aplikaci.

agritechnica-crop.jpg

Nová sklízecí mlátička má zářit inteligencí. Nejnovější generace Interactive Combine Adjustment System (ICA2) umožňuje řidiči plně využít maximální výkonnost mlátičky. Před zahájením práce, systém optimalizuje všechna nastavení, jako je například rychlost jízdy, poškození obilí, nečistoty atd. Systém pak automaticky upravuje nastavení na základě měnících se podmínek a předem nastavených hodnot.Mlátičky jsou vybaveny šikmým dopravníkem se čtyřmi řetězy, 8 podávacími válečky, aktivním zavěšením koše a výkonnějším čištěním. Stroje navíc nabízejí vyšší výkon motoru a maximální rychlost 40 km/h, to platí jak pro kolovou, tak pro pásovou verzi mlátičky.Nové sklizňové adaptéryJohn Deere pro sezónu 2018 rovněž představil nové sklizňové kukuřičné adaptéry řady 700C/FC. Pouzdra adaptéru byla vyrobena z hliníkové slitiny a měla by mít delší životnost. Při výrobě budou použity tvrdší materiály a nové ochranné vrstvy, což přinese fabrice značné úspory.700C/FC by měly být k dispozici 6-18 řádky s roztečí řádků (50, 55 nebo 75 cm). Skládací modely budou s 8 a 12 řádky.


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.