Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nová vlajková loď o výkonu až 388 koní v modelové řadě traktorů John Deere 7R

Zveřejněno: 28. 7. 2020

Pouhých osm měsíců po uvedení nové generace traktorů řady 7R na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 představila firma John Deere další významnou novinku v rámci této modelové řady. John Deere prezentuje novou vlajkovou loď 7R 350, která podle firmy nabízí ideální poměr výkonu a hmotnosti.

Nový John Deere 7R 350

O nové modelové řadě traktorů John Deere 7R jsme podrobně informovali v době, kdy se poprvé jeden z modelů představil na českých polích. Tehdy jsme uvedli, že v řadě 7R nalezneme pět modelů. John Deere ale nyní představil šestý model – 7R 350, který je sériově vybaven plynulou převodovkou AutoPowr. Tento nejnovější traktor, který může nabídnout výkon až 388 koní v režimu inteligentního řízení výkonu (IPM) a má minimální pohotovostní hmotnost (pouze 11,4 tun), se pak může pochlubit působivým poměrem výkonu a hmotnosti – pouhých 29 kg/k.

U všech traktorů řady 7R vybavených převodovkou s maximální rychlostí 40 km/h bylo zvýšeno užitečné zatížení o dvě tuny, potom maximální hmotnost traktoru může být 18 tun. Sortiment nabízených pneumatiky se rozšířil rozměr IF650/60R34 vpředu a IF900/60R42 vzadu. Vylepšen byl i systém řízení ActiveCommand 2.

Jako doplněk k bezdrátovému přenosu dat mezi displejem CommandCentre traktoru a vzdáleným operačním centrem John Deere může nyní nejnovější aplikace MyOperations sloužit jako digitální záznam o tom, co se děje na poli. Pomocí aplikace mohou majitelé traktorů zdokumentovat jakýkoli úkol, přičemž veškerá data budou bezpečně uložena v jejich osobním účtu v operačním centru. Přes MyJohnDeere.com je nyní možné importovat hranice pozemků nebo data ISOXML z jiných displejů a portálů. To umožňuje bezproblémový přenos dat u provozovatelů strojů různých značek.

Standardní tovární záruka traktorů 7R se zdvojnásobila na dva roky nebo 2 000 motohodin, stejně jako u traktorů John Deere 8R a 9R.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: John Deere

1) z podkladů John Deere

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.