Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Nové dvourotorové shrnovače Kuhn GA vytvoří ideální řádek pro lis i řezačku

Zveřejněno: 16. 12. 2021

Shrnovače Kuhn GA 8731+ a 9531+ doplňují řadu dvourotorových shrnovačů se středovým odkládáním řádku. Jejich jednoduché a praktické použití vyhoví potřebám velkých zemědělských podniků a podniků služeb.

Kuhn pokračuje ve vývoji své řady dvourotorových shrnovačů se středovým odkládáním řádku s modely Kuhn GA 8731+ a Kuhn GA 9531+.

Kuhn pokračuje ve vývoji své řady dvourotorových shrnovačů se středovým odkládáním řádku s modely Kuhn GA 8731+ a Kuhn GA 9531+, které mohou shrnovat píci ze záběru od 7,70 m do 9,30 m. Tyto modely jsou určeny pro intenzivní použití a jsou vhodné zejména pro zemědělské podniky a družstva, ale také pro střední a velké zemědělské podniky, které chtějí využít vysoký výkon lisů na kulaté a hranaté balíky.

Za pomocí těchto shrnovačů lze tvořit řádky hmoty jak pro sběrací lisy, tak pro sklízecí řezačky. Model Kuhn GA 9531+ má 15 ramen na jeden rotor (o průměru 4 m) a má 6 kol na rotor (včetně 1 tandemové nápravy), která kopírují všechny typy terénu a zajišťují vysokou stabilitu při vysoké rychlosti. Robustní protilehlá ramena rotoru vytvářejí čisté a rovnoměrné řádky. Shrnovač umožňuje jednoduché a pohodlné nastavení pracovního záběru, šířky a výšky shrnování (tu lze nastavit hydraulicky). Systém STABILIFT se stará o zablokování výkyvu rotorů po jejich přizvednutí pro zajištění větší stability stroje a pro vyšší světlou výšku pod rotory.

Spolehlivost, bezpečnost, efektivita a jednoduchost jsou přednostmi shrnovačů Kuhn. Shrnovače Kuhn GA využívají převodovku MASTER DRIVE GIII, která prokázala svou robustnost za všech podmínek u mnoha shrnovačů značky Kuhn.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kuhn

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.