Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Pneumatika Michelin EVOBIB je speciálně navržena pro použití s centrálním systémem huštění pneumatik

Zveřejněno: 14. 3. 2023

Po získání zlaté medaile SIMA za inovaci v roce 2017 je nyní k dispozici pneumatika Michelin EVOBIB. Jedná se o první zemědělskou pneumatiku na trhu navrženou speciálně pro použití s centrálním systémem huštění pneumatik (CTIS), který díky své adaptivní koncepci umožňuje dosáhnout vynikajícího výkonu na silnici i na poli.

Pneumatika Michelin EVOBIB je speciálně navržena pro použití s centrálním systémem huštění pneumatik.

Pneumatika Michelin EVOBIB využívá technologii MICHELIN ULTRAFLEX, která snižuje utužení půdy a zvyšuje trakční výkon traktoru. Při použití na silnici snižuje menší stopa a středové žebro dezénu běhounu valivý odpor. Kromě toho se zvyšuje životnost a snižuje spotřeba paliva. Při použití na poli je stopa pneumatiky větší.

Dezén běhounu je koncipován tak, aby optimalizoval životnost a zajistil vynikající trakci po celou dobu životnosti pneumatiky. Plášť pneumatiky Michelin EVOBIB je nyní vybaven standardem PFO (Pressure Field Operation), který výrobcům pneumatik umožňuje zvýšit nosnost pneumatik pro použití v terénu.

Rozdíl ve stopě mezi použitím na silnici a v terénu činí 47 %, což je dvakrát více než u pneumatik VF (very high flexion), jako je pneumatika Michelin AXIOBIB 2 (24 %), která by se obvykle používala s CTIS.

Pneumatika Michelin EVOBIB je prozatím na výběr ve dvou rozměrech pro traktory o výkonu 200 až 300 koní, a to VF 710/70 R 42 a VF 600/70 R 30. V říjnu 2023 budou představeny další 3 rozměry pro traktory s výkonem nad 300 koní: VF 650/60 R34, VF 650/65 R34 a VF 710/75 R42.