Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Polský Ursus chce spolupracovat se Zetorem

Zveřejněno: 3. 10. 2018

Jeden z největších polských výrobců zemědělské techniky, Ursus, chce navázat spolupráci s brněnským Zetorem. S informací jako první přišel polský server bankier.pl.

Zetor a Ursus

Ursus prozradil, že jedná se Zetorem o možné mezinárodní spolupráci a společných investičních aktivitách. Obě firmy již podepsaly dohodu o sdílení důvěrných materiálů. Podepsání dohody je počátkem realizace strategie pro vybudování aliance výrobců traktorů ve střední a východní Evropě.

Ursus a Zetor svými traktory cílí převážně na stejnou cílovou skupinu, a sice na chovatele a menší zemědělce. Zetor nyní nabízí i výkonnější varianty traktorů, stejně tak Ursus. Významným odbytištěm traktorů Zetor je Polsko (od ledna do srpna 2018 se prodalo v Polsku 491 traktorů Zetor). V Polsku se samozřejmě těší velké oblibě i traktory Ursus (od ledna do srpna 2018 se prodalo v Polsku 259 traktorů Ursus).

Zetor nedávno navázal spolupráci s jihokorejským výrobcem traktorů TYM. Zetor tak svůj sortiment doplnil o menší traktory (modely Hortus a Utilix) vhodné do komunálních služeb a pro hobby farmáře. Zanedlouho poté oznámil Ursus také spolupráci, ale s korejskou společností Branson. Výsledkem byl model Ursus C-350 B, též vhodný do komunální sféry.

V minulosti již Ursus spolupracoval se Zetorem. Traktory Ursus tehdy měly stejné díly, jako české zetory. „Na základě hospodářské politiky tehdejšího politického uskupení začíná Československo spolupracovat při výrobě traktorů s Polskem. V roce 1964 poskytuje Zetor dokumentaci modelů UŘ I, aby napomohl modernizovat traktory polské společnost Ursus. O rok později se začíná vyrábět traktor Ursus C-4011, který se postupně modernizován vyrábí až do roku 1992,“ píše Zetor na svých webových stránkách.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Zetor, Ursus

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.