Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Posílení partnerství s firmou John Deere: Continental získal další schválení svých zemědělských pneumatik pro první výbavu

Zveřejněno: 11. 1. 2022

Poprvé jsou traktory John Deere řady 6M a John Deere 6R k dispozici se zemědělskými pneumatikami Continental TractorMaster a VF TractorMaster. Vzhledem k jejich schválení pro první výbavu lze obě produktové řady objednat již při nákupu nového traktoru John Deere o výkonu 90 až 300 HP, a to od listopadu 2021.

Partnerství Continental s John Deere: produktové řady JD 6M a JD 6R jsou k dispozici s pneu TractorMaster a VF TractorMaster.

Pneumatiky vyvinuté a vyrobené společností Continental jsou obzvláště robustní a odolné. Vzhledem k různorodosti požadavků u zemědělských pneumatik zahrnuje tato řada různé rozměry pneumatik s šířkou pneumatik až 800 mm, průměrem ráfku 46'' a průměrem pneumatik až 2,05 m.

Společnost John Deere tak rozšiřuje svoji aktuální nabídku pneumatik Continental pro traktory střední kategorie. Již od roku 2019 dodává Continental pro John Deere pneumatiky Continental Tractor70 a Continental Tractor85. Nyní mohou zákazníci specifikovat všechny modely John Deere řady 6M a John Deere 6R s dalšími typy pneumatik Continental.

Pneumatiky Continental TractorMaster a VF TractorMaster: flexibilní verze pro použití na poli i silnici

Oba modely pneumatik Continental TractorMaster a VF TractorMaster se vyznačují mimořádnou robustností, odolností a vysokým kilometrovým výkonem. Radiální pneumatiky s dezény Continental TractorMaster mají o pět procent větší kontaktní plochu dezénu než srovnatelné zemědělské pneumatiky, a to právě díky speciální konstrukci a použití technologie “D.fine lug” vyvinuté společností Continental. To zajišťuje delší kilometrový výkon. Materiál pneumatiky a tzv. technologie “N.flex” zajišťuje její obzvláště vysokou stabilitu pláště a odolnost vůči nárazu. Materiál kostry vyrobený z flexibilního nylonu je dostatečně pružný, aby vydržel i silnější náraz. Pružný materiál navíc umožňuje, aby se pneumatika obzvláště dobře přizpůsobila nerovnému terénu. Díky této pružnosti se pneumatika rychle vrátí do původního tvaru.

„Dezén pneumatik Continental TractorMaster je vítězem testu zemědělských pneumatik, který potvrdil jeho efektivitu v oblasti nákladů,“ říká Jens Mund, Key Account Manager pro první výbavu zemědělských pneumatik ve společnosti Continental, div. Commercial Specialty Tires. V roce 2019 Německá zemědělská společnost (DLG) certifikovala prémiovou kvalitu pneumatiky Continental TractorMaster přičemž tato pneumatika soutěžila s ostatními evropskými výrobci prémiových pneumatik v tomto testu.

Obě produktové řady pneumatik Continental jsou vyráběny v nejmodernějším závodě Continental v portugalském Lousadu.

Partnerství podtrhuje strategii zemědělského růstu společnosti Continental

John Deere nabízí svým zákazníkům zemědělské pneumatiky Continental od roku 2019. Jens Mund pokračuje: „Jsme rádi, že John Deere rozšiřuje svou řadu pneumatik o další pneumatiky od nás. To podtrhuje naše ambice růstu v zemědělském sektoru.“