Vyzkoušejte aplikaci CleverAnalytics na 2 měsíce zcela zdarma
Dnes je 16.9. – svátek slaví Ludmila

Příslušenství na agro nakladače od JH stroje: Kvalita, super ceny a rychlé dodání

Zveřejněno: 6. 9. 2024

Ve stavební branži je značka JH Stroje známým pojmem. Tento dlouholetý dodavatel smykem řízených nakladačů Locust / UNC a hutnicí techniky Ammann se ovšem stále více soustředí také na oblast zemědělství a lesnictví. V posledních letech tak u JH Stroje stoupá poptávka po zakázkové výrobě příslušenství i pro jiné než stavební stroje. V převážné většině jde o výrobu adaptérů, rychloupínačů a lopat k čelním traktorovým a smykem řízeným nakladačům, využívaným ve výše zmíněných odvětvích. Zakázková výroba vhodně doplňuje skladové příslušenství připravené k okamžitému odběru, v případě kusové výroby se dodací lhůta pohybuje maximálně do jednoho měsíce.

Společnost JH Stroje je dlouholetým dodavatelem smykem řízených nakladačů Locust. Foto: Locust

Společnost JH Stroje z Bezděčína u Mladé Boleslavi realizovala v posledních měsících několik zajímavých zakázek pro podnikatele v zemědělství a nešlo pouze o ryze regionální firmy. Kdo zná přístup pánů Husáků, rád si k nim totiž zajede pro příslušenství klidně i ze severní Moravy. „Snažíme se držet férové ceny a vycházíme maximálně vstříc i co se týče nějakých technických požadavků,“ prozrazuje jeden z receptů na úspěch Jiří Husák mladší, jednatel společnosti JH Stroje.

V zemědělství jsou v Česku smykem řízené nakladače hojně využívány zejména v živočišné výrobě pro vyhrnování stájí, kotců, manipulaci s hnojem apod. A právě kolem příslušenství pro smykáče se točí většina zakázkové výroby firmy JH Stroje. Naposledy tu například vyráběli adaptér na klasickou lopatu UNC, nebo adaptér na netradiční traktorovou lopatu, kterou měl zákazník upnutou na nakladači Locust L1203. Buď jim zde zákazníci nechají rychloupínač, nebo celou lopatu a o zbytek se tu postarají. V první fázi jde o rozměření a technický návrh, poté posílají zákazníkovi přesnou kalkulaci včetně odhadu doby dodání vybraného příslušenství.

Hotový adaptér na nakladač Locust před předáním zákazníkovi. Foto: JH Stroje
Hotový adaptér na nakladač Locust před předáním zákazníkovi. Foto: JH Stroje

Férovost a transparentnost je v případě JH Stroje zaručena. Celá zakázka v praxi bývá nejpozději do měsíce hotova; do týdne jsou hotové veškeré svařovací práce, v řádech dnů pak je lakování a finální úpravy. Při výrobě může zákazník volit různou tloušťku materiálu (běžně se používají 5mm plechy Hardox) a různé stupně zesílení a zpevnění. Přídavná zařízení pro nakladače tu vyrábějí a prodávají bezmála dvě desítky let a za tu dobu už se podařilo vyladit optimální konstrukci lopat, s dostatečným zpevněním na namáhaných místech a s prvotřídní geometrií, díky které zákazník naplno využije potenciál daného stroje.

Adaptér na nakladač Locus zachycený v průběhu výroby. Foto: JH Stroje
Adaptér na nakladač Locus zachycený v průběhu výroby. Foto: JH Stroje

Kromě zmíněné kusové výroby se společnost zaměřuje také na prodej standardních lopat pro nakladače UNC / Locust a lopat s tzv. euroupínáním pro stroje ostatních zavedených značek (CASE, Bobcat, Caterpillar a další). Devizou jsou již zmíněné bohaté skladové zásoby lopat, adpatérů nebo rychloupínačů. Letos se mimořádně daří prodeji paletizačních vidlí k čelním a smykem řízeným nakladačům. Pokud požadovaná standardní lopata (bez dodatečných úprav, ve standardizovaných rozměrech) není náhodou skladem, umějí ji tu vyrobit zpravidla do čtyř pracovních dnů. „Za těch zhruba dvacet let, co se výrobě a prodeji lopat věnujeme, jsme neměli žádnou reklamaci. Když tu lopatu zákazník úplně dotrhá, většinou si přijíždí rovnou pro novou. Nějaká repase by se v tomto případě ani nevyplatila,“ říká na závěr jednatel společnosti JH Stroje.

Pokud tedy potřebujete nějaké příslušenství pro váš nakladač, neváhejte a kontaktuje JH Stroje. Udělají vám nabídku na míru, popřípadě uspokojí poptávku rovnou ze skladových zásob. Samozřejmě je lze po dohodě i navštívit v jejich sídle v Bezděčíně.

— kontakty —

JH Stroje, s. r. o.

Bezděčín 11, 293 01 Mladá Boleslav

E: jh@husakjiri.cz   T: +420 728 420 191   WWW: https://www.jhstroje.cz/