Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

RenoFarmy převzaly čtyři cisterny Meprozet

Zveřejněno: 2. 5. 2024

Ryze česká skupina RenoFarmy sdružuje hospodaření několika zemědělských podniků na Moravě a ve Slezsku. Podniky skupiny hospodaří na 10 000 ha a na produkci mléka se podílí 1 850 dojnic holštýnského plemene. Dovoz přípravků na ochranu rostlin k postřikovačům nově zajišťují čtyři cisterny Meprozet.

Cisterna Meprozet MAXI 3 Plus o objemu 20 000 litrů.

Jedním ze zemědělských podniků skupiny je Renofarma Beskyd a.s. hospodařící v podhůří Beskyd na celkové výměře 1 850 hektarů. Ornou půdu tvoří 1 400 hektarů, na kterých jsou pěstovány plodiny, jako je pšenice, jarní ječmen, řepka, kukuřice a jetel na osivo. Zbytek výměry tvoří trvalé travní porosty. Kromě rostlinné výroby se farma zabývá také živočišnou výrobou zahrnující chov skotu na mléčné farmě ve Skalici. Provozuje i bioplynovou stanici v katastru Kunčičky u Bašky.

Do RenoFarmy Beskydy letos na jaře zamířila jedna ze 4 cisteren Meprozet MAXI 3 Plus o objemu 20 000 litrů a třínápravovým podvozkem. „Cisternu jsme pořídili z důvodů velké oblasti, na které hospodaříme. Potřebujeme k postřikovači dopravit značný objem vody. Cisterna byla dodána i se systémem míchání, protože k přípravkům na ochranu rostlin přidáváme aditiva. Díky tomu je vytvořena homogenní směs. V rámci bezpečnosti práce, objemu přepravovaných přípravků padla volba na cisternu Meprozet v tomto provedení,“ odůvodnil nákup cisterny agronom Ondřej Skulina.

O výběru cisterny značky Meprozet rovněž rozhodly kladné reference ze sousedních zemědělských podniků, poměr cena/výkon, masivní rám, systém míchání a modro-bílé zbarvení, které ladí s traktory značky New Holland.

Agronom Ondřej Skulina.
Agronom Ondřej Skulina.

Ostatní 3 cisterny pracují na RenoFarmě Slezan, RenoFarmě Troubky a RenoFarmě Záhoran. Na poslední jmenované farmě cisterna navíc přepravuje i kejdu.

Importérem cisteren Meprozet do ČR je firma N&N KOŠÁTKY s.r.o. Cisterny na farmy dodala společnost AGRO-WIP s.r.o., která je regionálním prodejcem této značky.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.