Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Ropa hlásí: Výroba sklízečů brambor jede naplno, denně opustí závod 6 Keilerů

Zveřejněno: 16. 9. 2020

Keilery jsou venku – časná sklizeň brambor je v plném proudu a na polích je vidět stále více sklízečů brambor Ropa. Od zahájení hlavní sériové výroby v roce 2016 opustilo závod ROPA v Sittelsdorfu v Dolním Bavorsku více než 500 jednořádkových a dvouřádkových vyorávačů brambor. Tento pozitivní vývoj se odráží také ve výsledku prodeje. V letošním roce bylo vyrobeno a dodáno o 39 % více Keilerů ve srovnání s rokem 2019 a poptávka zůstává stále vysoká.

Ropa Keiler 1 s plně hydraulickým pohonem

Uvedení modelu Keiler 2 Classic na trh v loňském roce rozšířilo produktovou řadu Ropa, která nyní zahrnuje také sklízeč brambor s dvěma ježkovými čistícími jednotkami. Hned od začátku dosáhl prodej modelu Classic čtvrtiny vyrobených sklízečů Keiler 2. Vlajková loď, Ropa Keiler 2 se 4 ježkovými pásy a volitelnou hnací nápravou má největší podíl, polovinu z celkového počtu. Ve srovnání s předchozím rokem by se tržby mohly zvýšit o 24 %.

Výroba sklízečů brambor Ropa pokračuje bez přerušení, v neposlední řadě díky prozíravému plánování a sofistikované strategii zásob. To jsou některé z důvodů, proč navzdory současné koronavirové pandemii nedošlo ke zpožděním ve výrobě a ani v dodávce. Všechny stroje objednané pro jižní polokouli mohly být použity včas na jaře a pro ranou sklizeň brambor na konci května.

V současné době společnost pracuje na včasném dodání strojů pro letošní sklizeň brambor v Evropě. Závod v Sittelsdorfu opouští až 6 Keilerů denně. Výroba Keilerů (předobjednané na sklizňovou sezónu 2020) bude pokračovat až do konce srpna. Dobré sklizni už nestojí nic v cestě.

Všechny sklízeče brambor Ropa zaujmou praktičností a jedinečností. Vrcholem je konkrétně plně hydraulický pohon s vlastní hydraulikou snímající zatížení, teleskopická náprava, automaticky řízená hnací náprava a drtič brambor, oceněný medailí na veletrhu Agritechnica – za zabránění klíčení zbytků brambor. Zejména velké farmy se nyní stále více spoléhají na bramborové sklízeče Ropa. Důvodem jsou snížené nároky na údržbu díky dobrému přístupu ke komponentům, šířka 3 metry a také zvýšené šetrné zacházení s brambory. Pracovníci zajišťující třídění na sklízecím stroji také oceňují ergonomické a velkoryse dimenzované pracoviště ve spojení s výrazně sníženým provozním hlukem.

Autor: Jakub Tutsch1)
Foto: Ropa

1) z podkladů Ropa


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.