Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Rostselmash během 15 let vyrobil 30 000 sklízecích mlátiček ACROS. Pracují v EU i na Sibiři

Zveřejněno: 20. 1. 2022

Z hlavní montážní linky společnosti Rostselmash vyjel stroj s číslem 30 000 z řady sklízecích mlátiček Rostselmash ACROS. V nejbližší době projde sérií testů a poté bude odeslán do dealerského centra společnosti.

Sklízecí mlátičky Rostselmash ACROS.

Jubilejní sklízecí mlátička Rostselmash Acros byla vyrobena právě v době 15. výročí zahájení výroby tohoto modelu. Oficiální premiéru si stroj Rostselmash odbyl 16. května 2007. Během jeho vzniku byly na nové mlátičce navrženy a použity systémy vyrobené na míru – jde například o Smart Launch (rychlé vyprazdňování zásobníku bez rizika ucpávání), Adviser (palubní hlasový informační systém) a mnoho dalších zařízení zvyšujících produktivitu a výkonnost stroje.

Model Rostselmash Acros dostal také sklízecí adaptér Power Stream, který se ovládal přes speciální senzory napojené na jediný LCD panel v kabině.

Za 15 let prošel Rostselmash Acros dlouhou cestou vývoje, stal se uživatelsky nejžádanějším a nejmasověji vyráběným obilním kombajnem Rostselmash za posledních 15 let. Dnes výrobce vyrábí celou řadu strojů pod jednotným názvem – až 30 verzí 3 modelových řad s označením Rostselmash Acros 550/585/595 PLUS. Existuje například verze pro EU nebo verze pro Sibiř. V roce 2021 vyrobila společnost Rostselmash první sérii modelu Rostselmash Acros 595 PLUS s pohonem AWD. Tento model byl navržen pro náročné polní podmínky.

S kombajnem Rostselmash Acros 530 je spojena hláška ruského prezidenta Vladimira Putina: „Kombajny jsou pro Rusko stejně důležité jako rakety.“ Zazněla 30. června 2007 před polním dnem, který se konal v Rostovské oblasti. V roce 2017 zase Rostselmash společně s National Geographic Russia realizoval unikátní projekt nazvaný "Bajkal – 2017 Síla ledu". Rostselmash Acros se projel po zamrzlém jezeře.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Rostselmash

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.