Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Rozebírače, fekální návěsy, krmné vozy a přepravníky od STS Olbramovice

Aktualizováno: 3. 12. 2016

STS Olbramovice představují novinky.

STS Olbramovice

MIŠAK V

Vertikální míchací návěsy s jedním, dvěma i třemi míchacími a řezacími šneky.

Stále více a více narůstá trend používání vertikálních míchacích krmných vozů, které dávají zemedělci pohodlný způsob a možnost podílet se na struktuře a složení  krmiv,  jejich kombinací s aditivy např. vitamíny, minerálnímy prvky, enzymy atd. Možnosti, které každý den vedou ke zvýšení kvality směsné krmné dávky. Praktičnost krmného vozu Mišak V  spolu s kvalitní krmnou dávkou se už brzo projeví na mléčné užitkovosti, produktivitě a zdraví Vašeho chovu.

Mišak V, unikátní míchací krmné vozy byly navrženy a postaveny vysoce kvalifikovaným týmem inženýrů a mechaniků, kteří mají dlouholeté zkušenosti. Nabízí to nejlepší řešení pro chovatele mléčného skotu, klíčové komponenty, které jsou použity, pochází od dodavatelů s dlouholetou tradicí jako například Vážící systémy, nápravy, převodovky, převodové systémy. Vany, rámy, šneky a další ocelové součásti jsou vyráběny s použitím vysoce přesných a moderních strojů.

Nová modelová řada Mišak V, vzešla z letitých zkušeností, přání a  požadavků našich zákazníků. 

Rozebírače balíků Romet a Romet Pas

Návěsy na nakládání a rozdružování balíků sena, slámy a senáže. Stroje lze použít na balíky v hranaté i kulaté formě.

ROMET pomocí hydraulicky ovládaného sklopného zadního čela natáhne balík na plošinu dopravníku. Unášecí prvky podélného dopravníku dopraví balík na rozdružovací válec, či válce (2) u prodloužených verzí. Tyto válce, zvláště upravené pro dokonalé odfrézování hmoty z balíku, dávkují materiál do metacího ústrojí, které materiál dopraví na určené místo nastavením polohy výfukového komínu jak v horizontální poloze (220°), tak ve vertikální poloze, čímž lze regulovat rozptylovou vzdálenost. Vykládat je možno do pravé i levé strany. Rychlost podélného dopravníku je možno regulovat a lze tak při zvolené rychlosti jízdy docílit pravidelného dávkování. ROMET Pas má místo metacího ústrojí příčný pásový dopravník, kterým dávkuje krmivo či stelivo do vzdálenosti cca 1 m od vozu na pravou nebo levou stranu.

Fekální návěsy Dofel a Dofel cleaner

Fekální návěsy DOFEL se vyznačují především moderní konstrukcí a vysokou produktivitou práce. Koncepce těchto návěsů je bezrámová, nádrž má vnitřní přepážky, které ve skutečnosti tvoří stavební základ konstrukce. Užitná hodnota DOFELU tkví v každodenní práci v první řadě s výkonným a úsporným čerpadlem, které zajišťuje rychlé a efektivní naplnění nádrže v opravdu krátkém čase.

Dofel Cleaner je příplatkové příslušenství fekálního návěsu DOFEL. Hlavní úkol Dofel Cleaneru spočívá v seškrabání a vysátí hnoje ve stáji. Dofel Cleaner je schopen nahradit klasické pevné škrabky poháněné hydraulicky. To umožňuje chovatelům zapomenout na problémy spojené se zamrzáním klasických škrabáků a obtížnou zimní údržbou. Pomocí sacího ústrojí je materiál nasáván do nádrže, přechází přes macerátor, který odsátý materiál nadrtí. Systém sběracích ramen je hydraulicky nastavitelný pomocí dálkového ovládání, což zaručuje vysokou univerzálnost stroje.

Samonakládací přepravník balíků Dobal

Rychlý a efektivní sběr lisovaných balíků šetří čas a pracovní vytížení dalších strojů. Přívěsy DOBAL jsou nezbytné všude tam, kde je požadován výkon, dlouhá životnost a spolehlivost. Tyto stroje umožňují efektivní sběr, přepravu a vyložení lisovaných válcových balíků slámy, sena nebo senáže včetně balíků v ochranné fólii.

Charakteristika DOBAL:

  • umožňuje sběr a nakládání balíků v pohybu aniž by jste museli zastavit traktor
  • přejezd pole shodný s technologickou trasou lisu
  • výstředný oj umožňuje zvedání balíků z levé i pravé strany
  • snížená plošina, která je vybavena chapadly pro nakládání balíků
  • gravitační vykládání po uvolnění zadní zábrany
  • možnost používat stroj pro přepravu na farmu nebo stohování na jednom místě přímo na poli
  • šetří čas - naložení celého návěsu během několika minut
  • šetří náklady - není nutno dalších mechanizací a pracovníků

Autor: STS Olbramovice
Foto: STS Olbramovice

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.