Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

ROZMITAL slaví 110 let, k výročí si nadělil nové logo a stroje za akční ceny

Zveřejněno: 9. 8. 2023

Tradice, odolnost a spolehlivost – tři pilíře, které dlouhodobě charakterizují Strojírny Rožmitál a stroje vyvíjené a vyráběné v Rožmitálu pod Třemšínem. Tradici dokládá historie, která se začala psát před 110 lety, na odolnost a spolehlivost se můžeme podívat optikou reklamací, která v posledních třech letech nepřekračuje 0,12 % v rámci celkových tržeb z prodejů.

Žací stroj ROZMITAL.

Před 110 lety, tedy 28. července 1913, zahájila tehdejší Akciová společnost pro průmysl železářský Ferrum kroky vedoucí k opravě shořelého mlýnu v Rožmitále a proměňovat jej na strojírny, ve kterých hodlala zpracovávat výrobky své vlastní slévárny. Po pachtu z 30. června 1913 uzavřeným mezi zmíněnou společností a pražským arcibiskupstvím se jednalo o další důležitý historický milník, který položil základ dnešních Strojíren Rožmitál, s.r.o.

„Děkujeme všem zaměstnancům, zákazníkům a obchodním partnerům, kteří s námi náš příběh psali a píší. Vážíme si Vaší podpory a přízně. Strojírnám Rožmitál bych ráda popřála minimálně dalších 110 úspěšných let a mnoho spokojených zákazníků pracující s technikou ROZMITAL napříč celým světem,“ říká Lenka Janotová, ředitelka Strojíren Rožmitál, s.r.o.

Výročí si firma v letošním roce připomíná speciálně vytvořeným narozeninovým logem, se kterým se odborná i laická veřejnost bude až do konce roku setkávat na výstavách a předváděcích akcích, ale také na webu, sociálních sítích apod.

Nové výroční logo společnosti ROZMITAL.
Nové výroční logo společnosti ROZMITAL.

Součástí oslav bude i akční nabídka na 11 vybraných modelů ze všech kategorií strojů, které ROZMITAL nabízí. Akce bude probíhat na výstavách Země Živitelka a Den zemědělce v Kámeni a jen na stánku ROZMITAL budou moci zájemci zjistit jaké přesně stroje a za jaké ceny jsou v akci. „Malou ochutnávku můžeme ale dát již nyní, např. válcový lis LB-V120 bude nabízen se slevou téměř 30 %, tedy za cenu 399 110 Kč, pro více informací nás navštivte na výstavách, jste srdečně zváni,“ říká Pavel Jahoda, obchodní ředitel Strojíren Rožmitál.

Za celou svou historii si tradiční česká značka vydobyla jméno uznávaného výrobce pícninářské techniky, která je doma i v zahraničí ceněna pro svou odolnost a spolehlivost. A právě odolnosti a spolehlivosti jsme se podívali na zoubek.

„Nízká hodnota podílu nákladu reklamací na tržbách, která činí pouhých 0,12 %, nám jednoznačně napovídá, že stroje ROZMITAL netrpí poruchovostí a v případě reklamací se jedná svým rozsahem o menší závady,“ upřesňuje Pavel Jahoda.

Za poslední tři roky bylo prodáno téměř 1 300 strojů do 20 zemí světa. Reklamovány přitom byly každoročně nižší jednotky kusů. Pozitivním trendem sledovaného období je každoroční snížení celkového počtu reklamací o 40 %.

Graf počtů reklamací strojů ROZMITAL v letech.
Graf počtů reklamací strojů ROZMITAL v letech.

„Při různých příležitostech se setkáme s farmáři z celé Evropy, kteří nám potvrzují, že naše stroje využívají bez větších problémů mnoho let. Není výjimkou dvacetiletý provoz stroje ROZMITAL. Troufám si proto tvrdit, že technika ROZMITAL je držákem, na který je spoleh,“ říká Pavel Jahoda.

A v čem spočívá úspěch vysoké kvality strojů ROZMITAL? Jedná se o jednoduché a robustní stroje spolehlivé konstrukce. Při výrobě je použit kvalitní, odolný a ověřený materiál a subdodávky vybraných komponentů strojů, jako jsou např. převodovky, jsou realizovány s prověřenými dodavateli. Za úspěchem, stojí i dlouhá tradice firmy, a tedy využívání ověřených postupů při vývoji a výrobě a v neposlední řadě, také český personál a jejich „zlaté ručičky“.