AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Silnější motor a vylepšená kinematika, nakladače Claas Torion přijíždí v modernizované podobě

Zveřejněno: 6. 7. 2020

Tři nakladače modelové řady Claas Torion budou osazeny motory vyhovující emisní normě Stage V. Nakladače dostanou inovovanou oblast pohonu, kinematiku zvedání a kabinu. Kromě toho šestiválcový motor v modelu Torion 1511 poskytne výrazně vyšší výkon.

Silnější motor a vylepšená kinematika, nakladače Claas Torion přijíždí v modernizované podobě

Nakladač Claas Torion 1511 bude osazen 6,8litrovoým šestiválcovým motorem Deere Power Systems (DPS), který poskytne výkon 138 kW/188 k (ISO 14396) – což je o 12 % více ve s rovnání s předchůdcem, který disponoval čtyřválcovým motorem. Pohodlná převodovka VARIPOWER poskytne ještě větší dynamiku a obratnost.

U nakladače Torion 140 se rovněž zvýší výkon, a to o 5 % na 120 kW/163 k. U nakladače Torion 1177 zůstane výkon nezměněn. U všech modelů nalezneme filtr pevných částic (DPF), oxidační katalyzátor (DOC), selektivní katalytickou redukci (SCR) a recirkulaci spalin (EGR).

Kinematika zvedacího zařízení nakladačů byla přepracována, díky tomu modely Torion 1410 a Torion 1511 nabídnou zvýšenou zvedací sílu o 20 %. Opět nebude chybět asistenční systém pro řidiče SMART LOADING - navzájem sladěné automatické funkce optimalizují nakládkové cykly a přispívají tak k odlehčení řidiče. Automatickou paměť polohy lopaty, systém vážení a pozici výložníku lze naprogramovat.

Modely Torion 1177, 1410 a 1511 budou mít interiér přizpůsobený větším modelům Torion 1812 a Torion 1914. V novém interiéru nalezneme nový dotykový terminál s 9palcovou obrazovkou, která se může pochlubit vynikající čitelností za všech světelných podmínek. K dispozici bude dostatečný prostor pro instalaci dalších terminálů nebo držáků nápojů. Nově navržená loketní opěrka s ergonomicky umístěnými tlačítky usnadní obsluhu. Přepracování se dočkalo i čelní sklo, aby stěrače stíraly větší plochu. Výhled ven by měl být též lepší. Zvětšen bude i prostor pro nohy obsluhy. Až šest LED bodových světel na zadní části kabiny poskytne více osvětleného prostoru. Optimalizováno bude i síto chladicí oblasti u motoru. Nakladače bude možné vybavit plně integrovaným systémem vážení či systémem pro sledování tlaku v pneumatikách.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Claas

1) z podkladů Claas


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.