Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Siloking na Agritechnice představí svůj největší krmný vůz. Výkon dodá tam, kde je potřeba

Zveřejněno: 7. 8. 2017

Na světovém veletrhu Agritechnica 2017 představí společnost Siloking svůj největší samojízdný krmný vůz SelfLine 4.0 System 1000+. Se svým objemem 29 m3 nebo 32 m3 je určen pro hospodářství sčítající 1000 a více kusů dobytka. Stroj má podle výrobce okamžitě přesvědčit díky nové a výkonné technologii motoru od společnosti Volvo, třem míchačkám a třínápravovému podvozku.

Siloking

Hnací jednotkou je šestiválcový motor Volvo o výkonu 286 koní a s objemem válců 7,7 litrů. Čtyři výkonné hydrostaty od společnosti Bosch Rexroth přenesou obrovský výkon motoru speciálně na hlavní části stroje, a to frézovací hlavu, či na míchání. Dále se mají výrazně uspořit náklady na provozu, protože interval údržby byl zvýšen na 1 000 provozních hodin. 

Jemná vysoce výkonná frézovací hlava umožňuje extrahovat velké množství krmení z výšky až 5,5 m. Tři turbodmychadla míchají krmivo rychle a pravidelně, aby vznikl homogenní směsný poměr. Vysoce účinná technologie vyprazdňování zajišťuje vypouštění krmiva do 90 sekund.

Samojízdný model XXL je standardně vybaven třínápravovým podvozkem s pneumatickým zavěšením. Tři nápravy snižují zatížení podvozku, pneumatik a příjezdových cest a díky aktivnímu řízení předních a zadních náprav nabízejí minimální poloměr otáčení 8,1 m. Verze 40 km/h je standardní a umožňuje rychlou jízdu na silnici mezi farmami - dokonce i když je plně naložená.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Siloking

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.