50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Speciální traktory Massey Ferguson 3 přijíždí v novém

Zveřejněno: 28. 4. 2022

Massey Ferguson uvádí na trh nejnovější řadu traktorů Massey Ferguson 3. Tato nová řada zahrnuje šest modelů, které byly speciálně navrženy tak, aby svými rozměry, funkcemi a výkonem přesně vyhovovaly požadavkům každé farmy.

Dva balíčky výbavy a řada doplňků umožňují majitelům dále přizpůsobit svůj specializovaný traktor Massey Ferguson 3, aby zvýšili komfort a obsluhu a přizpůsobili jej svým plodinám a práci.

Řada traktorů Massey Ferguson 3 zahrnuje šest různých modelů, přičemž pro všechny varianty kromě modelů Massey Ferguson 3GE a Massey Ferguson 3AL je k dispozici nový top model o výkonu 120 koní. Celá řada nabízí modely s kabinou nebo bez, výběr převodovek, včetně nové převodovky 30V/15R Eco, a výbavu Essential nebo Efficient.

  • Massey Ferguson 3VI – Vinice – pro použití v tradičních úzkých vinicích. Pět modelů s výkonem od 75 do 120 koní, šířkou od 1,0 metru a standardní kabinou.

  • Massey Ferguson 3SP – Speciál – pro širší řádky vinic s mírně širším podvozkem a prostornější kabinou. Pět modelů s výkonem od 75 do 120 koní, šířkou od 1,25 metru a standardní kabinou.

  • Massey Ferguson 3FR – Ovoce – pro použití v sadech. Větší traktor s širší přední nápravou a prostornější kabinou. K dispozici je pět modelů s výkonem od 75 do 120 koní, šířkou od 1,45 metru a s kabinou nebo bez.

  • Massey Ferguson 3WF – Wide Fruit – širší a stabilnější traktor pro použití v sadech, na svazích a v chovu hospodářských zvířat. K dispozici je pět modelů s výkonem od 75 do 120 koní, šířkou od 1,70 metru a s kabinou nebo bez.

  • Massey Ferguson 3GE – Ground Effect – Extra nízký model pro použití pod stromy, v sadech, vybavený širší přední nápravou pro větší stabilitu. Čtyři modely s výkonem od 75 do 105 koní, šířkou od 1,40 metru a vždy bez kabiny.

  • Massey Ferguson 3AL – Alpine – všestranný, silný a stabilní traktor pro použití v kopcovitém a strmém terénu. Čtyři modely s výkonem od 75 do 105 koní, šířkou od 1,70 metru, k dispozici s mimořádně nízkou kabinou nebo bez a s rovnou podlahou. Kvalitní kabina o šířce 1,40 metru propůjčuje kompaktnímu a výkonnému traktoru Massey Ferguson 3AL vlastnosti velkého traktoru.

Dva balíčky výbavy a řada doplňků umožňují majitelům dále přizpůsobit svůj specializovaný traktor Massey Ferguson 3, aby zvýšili komfort a obsluhu a přizpůsobili jej svým plodinám a práci.

Různé stupně výbav traktoru Massey Ferguson 3

Základní model "Essential" je vybaven mechanickou převodovkou a hydraulikou se dvěma čerpadly o výkonu 93 l/min. Toto vybavení lze doplnit řadou dalších možností včetně elektronického ovládání závěsu (EHR) a převodovek PowerShuttle a Speedshift.

Řada traktorů Massey Ferguson 3 zahrnuje šest různých modelů, přičemž pro všechny varianty kromě modelů Massey Ferguson 3GE a Massey Ferguson 3AL je k dispozici nový top model o výkonu 120 koní.
Řada traktorů Massey Ferguson 3 zahrnuje šest různých modelů, přičemž pro všechny varianty kromě modelů Massey Ferguson 3GE a Massey Ferguson 3AL je k dispozici nový top model o výkonu 120 koní.

Verze "Efficient" mají hydraulický systém se třemi čerpadly o výkonu 120 l/min, elektronické ovládání závěsu (EHR), převodovku PowerShuttle a Speedshift a také multifunkční joystick. Mezi další možnosti patří filtrace kabiny Cat 4, ovládání mini joystickem pro nastavení zadního závěsu a balíček pro přední závěs, vývodový hřídel a čelní nakladač.

Čistá a úsporná energie

Nejnovější generace čtyřválcových motorů o objemu 3,6 litru pohání specializované traktory Massey Ferguson 3 s výkonem od 85 do 120 koní. Všechny motory splňují emisní normu Stage V, používají k tomu systém SCR a DOC. Tyto systémy jsou instalované pod kapotou, čímž je zachován vynikající výhled a prostor pro centrálně namontované přídavné zařízení. Standardní palivová nádrž má nyní objem 75 litrů, na přání je k dispozici větší 100litrová nádrž, která prodlužuje provozní dobu mezi jednotlivými tankováními.

Pohodlí v kabině traktoru Massey Ferguson 3 se výrazně zlepšilo díky nízkému, 3 cm vysokému převodovému tunelu v podlaze, většímu prostoru pro hlavu a vyšší poloze sedadel. Tím se také zlepšila viditelnost, přičemž celková výška kabiny se zvýšila jen minimálně. Před řidičem je nová, moderní přístrojová deska. Uprostřed, mezi analogovým otáčkoměrem vlevo a ukazateli paliva a teploty vpravo, je nová, moderní přístrojová deska.

Výběr převodovek traktoru Massey Ferguson 3

Nová převodovka traktoru Massey Ferguson 3 30V/15R (40 km/h Eco), která nabízí pět rychlostních stupňů ve třech skupinách, dále zvyšuje účinnost a provozní výkon. K dispozici je také mechanická převodovka 15V/15R. Instalací mechanické řadicí páky Hi/Lo se převodový poměr zvýší na 30V/15R, což umožňuje mnohem širší rozsah rychlostí pro danou práci a použití. Optimální obsluhu a pohodlí zajišťuje snadno ovladatelný elektrohydraulicky ovládaný převodový stupeň Speedshift powershift a PowerShuttle.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Massey Ferguson

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.