Dnes je 25.10. – svátek slaví Beáta

Struik – Hrobkovací frézy, drtiče natě a plečky

Zveřejněno: 2. 10. 2024

Historie nizozemské společnosti Struik Wieringermeer B.V. se začala psát v roce 1934, kdy Hendrik Struik založil kovárnu ve Slootdorpu. Stroje Struik jsou dobře navržené a osvědčené v praxi. Jejich technický vývoj se nikdy nezastavil. Firma usilovně pracuje na nových strojích, které by i nadále dokázaly opakovaně splňovat požadavky trhu. Díky modulární konstrukci strojů může vyrábět velké série a zároveň zajistit, aby byla k dispozici i řešení na míru. Pokud má zákazník specifické přání, velmi často najde vhodné řešení. Na český trh stroje Struik dodává společnost Vitaltech.

Hrobkovací fréza Struik vhodná pro plošnou nebo řádkovou přípravu půdy před sázením nebo setím.

V sortimentu společnosti Struik nalezneme hrobkovací frézy vhodné pro plošnou nebo řádkovou přípravu půdy před sázením nebo setím mrkve, petržele, brambor, čekanky atd. Stroje se vyrábí s různými záběry v pevném i sklopném provedení dle přání zákazníka.

Dalším produktem Struik jsou drtiče umožňující účinné ekologické rozdrcení bramborové natě před sklizní. Tento systém zajišťuje rovnoměrné dozrávání hlíz, zlepšuje nasazení šlupky, snižuje riziko ucpávání vyorávacího stroje při sklizni a snižuje množství použití chemických přípravků před sklizní. Speciální tvarované drtící nože drtiče zajištují nejen přesné kopírování řádku, ale mají také enormní sací efekt i drcení. Drtič lze zavěsit na přední i zadní závěs traktoru. Čištění stroje je velmi snadné díky velkým poklopům na přední straně drtiče.

Drtič umožňuje účinné ekologické rozdrcení bramborové natě před sklizní.
Drtič umožňuje účinné ekologické rozdrcení bramborové natě před sklizní.

Třetím dostupným strojem Struik na českém trhu je plečka speciálně vyvinutá pro mechanické hubení plevele v řádcích mrkve či petržele a na záhonech u plodin jako je brokolice, květák, růžičková kapusta, pórek, řepa, česnek atd. Na hlavním rámu stroje jsou zavěšeny jednotlivé rotační sekce s paralelogramem, které umožnují optimálně kopírovat terén za všech podmínek. Patentované rotující hroty pracují velmi blízko rostliny nebo plodiny a odstraňují plevel i s kořeny. Plečku je možné zavěsit na přední i zadní závěs traktoru. Pohon plečky je realizován mechanicky nebo hydraulicky. Zajímavostí je, že modely Struik Row-Fix Space nabízí o 18 cm vyšší průchodnost mezi rámem a rotační sekcí než modely Struik Weed-Master.

Plečka speciálně vyvinutá pro mechanické hubení plevele v řádcích mrkve či petržele a na záhonech se zeleninou.
Plečka speciálně vyvinutá pro mechanické hubení plevele v řádcích mrkve či petržele a na záhonech se zeleninou.