Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Teleskopické manipulátory Manitou lze ovládat mini-joystickem

Zveřejněno: 6. 3. 2024

Manitou představuje nový patentovaný systém řízení pro své čtyřkolové teleskopické manipulátory pod názvem "Manitou Steering Ministick" (MSM). Tento systém umožňuje obsluze provést úplnou změnu směru jízdy pouhým použitím palce, čímž se vyhne 3 000 až 5 000 otočení volantem denně.

Mini-joystick od Manitou.

Díky této inovaci mohou zemědělci snížit únavu a předcházet opakovaným zraněním ramen, loktů a zápěstí a zároveň zvýšit produktivitu o 15 %. Tato inovace zajišťuje vysokou úroveň bezpečnosti díky detekci ruky obsluhy a má integrované tlačítko ON/OFF.

Obsluha teleskopických manipulátorů Manitou si také může přizpůsobit nastavení opěrky a rukojeti pro větší pohodlí.

Inovativní systém vážení

Manitou také uvádí na trh Manitou Smart Weighing System (SWS), plně integrovaný vážicí systém, který ve srovnání s tradičními vážicími systémy vyniká konektivitou, vyšší produktivitou a snadným používáním. Systém SWS nevyžaduje předchozí kalibraci všech příslušenství. Tento systém lze přímo konfigurovat prostřednictvím nabídky a prohlížeče integrovaného displeje: zákazníci mohou definovat typ měření (včetně kumulativního vážení, cílového vážení a krmných dávek) a zaznamenávat údaje o vážení v manuálním nebo automatickém režimu. Produktivita se výrazně zvyšuje díky volnosti přesného vážení ve více polohách grafu zatížení. Řešení SWS, propojené s aplikací "myMANITOU", je od začátku roku 2024 k dispozici jako volitelná výbava i jako možnost dodatečné montáže.