50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Tradiční technika pro živočišnou výrobu

Zveřejněno: 14. 5. 2017

Na výstavní ploše firmy STS Olbramovice na brněnském veletrhu narazíte hned na několik strojů pro použití v živočišné výrobě.

STS Olbramovice

Mezi vystavenou techniku patří zemědělský přepravník i rozmetadlo chlévské mrvy v jednom.Více informací

Mezi tradiční výrobky společnosti se řadí také hydraulické lopaty ZLH. Lopaty slouží k nakládání, přepravě a vyklápění různých druhů sypkých, případně kusových materiálů. Vyklápění zajišťuje teleskopický hydraulický válec v jednočinném nebo dvojčinném provedení. Nosný rám lopaty je robustní konstrukce a dovoluje ji plnit do dvou tun. Lopata je standardně vybavena odnímatelným kyvným čelem. Lopatu lze připojit jak na tříbodový závěs, tak na trojúhelníkový upínač Objem lze zvýšit pomocí čtyřdílných částí, čímž vznikne velkoobjemový kompaktní kontejner.

Dále je k vidění jednonápravový vertikální míchací vůz Mišak V 8. Šnekové ústrojí vozu dosahuje až do 3/4 výšky vany, což napomáhá důkladně promíchat krmnou směs. Šnekové ústrojí je vyztuženo ve spodní i horní části. Široký pásový dopravník s možností pohybu na obě strany je ovládaný elektrickým ovladačem.

Hned vedle stojí rozdružovač lisovaných balíků Romet Cut. Stroj základního provedení je určen zejména pro zastýlání na větší vzdálenost ve stájích s hlubokou podestýlkou a volným ustájením zvířat. Lze zpracovávat kulaté i hranaté balíky. Naložení balíků na posuvné dno je umožněno hydraulicky sklopným zadním čelem, Odfrézování hmoty z balíků zajišťuje pro tento účel upravený frézovací válec s velkým množstvím nožů a vysokými otáčkami. Vzdálenost nastýlání a směr lze nastavit.    

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička, Věra Hejhálková, DiS.

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.