VF TractorMaster Hybrid. Inteligentní pneumatika určená pro silnice, tvrdé i měkké půdy
Dnes je 28.9.

Traktory Fendt dostanou novou praktickou výbavu

Zveřejněno: 24. 6. 2024

Traktory Fendt jsou na farmách často v provozu mnoho let a hodin. Často jsou vybavovány neoriginálním příslušenstvím. Fendt proto přichází s novou tovární výbavou, kterou lze dodatečně namontovat i na stávající traktory.

Traktory Fendt dostanou novou praktickou výbavu.

Modely Fendt 200 Vario a Fendt 300 Vario jsou standardně vybaveny maximálně čtyřmi hydraulickými okruhy. Pokud se přidá čelní nakladač, dva z dostupných okruhů jsou již obsazeny. Pro všechny modely Fendt 200 Vario Gen3 a Fendt 300 Vario Gen4 je nyní k dispozici řešení pro dodatečné vybavení systémem FendtONE bez ohledu na výbavovou řadu. Pomocí sady pro dodatečnou montáž mohou zemědělci vybavit svůj stroj dvěma dalšími a volně přiřaditelnými hydraulickými okruhy. Ty jsou pak plně integrovány do systému FendtONE jako 5. a 6. hydraulický okruh (hnědý a fialový). V zadní části traktoru jsou tyto dva okruhy instalovány na pozici žlutého a modrého okruhu.

Traktory Fendt mají venku obvykle jen omezený úložný prostor. Málokdy je k dispozici úložný prostor pro závěs, nádržku na ruční mytí či nářadí.

V budoucnu budou moci uživatelé instalovat na pravou stranu traktoru Fendt základní desku s organizérem pro instalaci různých přepravních držáků. Tuto základní desku pak bude možné použít k montáži držáku pro závěs nebo nádoby na ruční mytí s integrovaným dávkovačem mýdla. Mezi další možnosti patří například schránka na nářadí nebo držák na lopaty. Organizér a příslušné nástavce lze objednat u prodejců od 3. čtvrtletí 2024 a jsou k dispozici pro modelové řady Fendt 300 Vario až Fendt 700 Vario.

Držák pro přepravu závěsu.
Držák pro přepravu závěsu.

Při sečení ramenovou sekačkou, při práci za silného deště, větru nebo sněžení se mohou boční okna strojů v zemědělství a komunální sféře, stejně jako při práci na stavbách, ve speciálních kulturách nebo v lesnictví velmi znečistit. Fendt nyní nabízí řešení pro dodatečnou montáž bočních stěračů. Ty lze instalovat jak na traktory, tak na sklízecí mlátičky – pokud tam nejsou instalovány dveře. Dodatečně montované stěrače skla lze instalovat na dveře i okna pomocí lepicího spoje. Úhel stěračů se kalibruje pomocí diagnostického nástroje, který je již k dispozici v servisech. Stěrače bočních oken je možné objednat u prodejců od 4. čtvrtletí 2024.

Řada připojených strojů vyžaduje další terminály nebo ovládací konzoly. Právě pro tyto účely je nyní k dispozici deska MultifixBoard. Deska MultifixBoard se jednoduše přišroubuje k držáku vpravo v zadní části kabiny. Univerzální vzorek otvorů v desce MultifixBoard umožňuje instalaci standardních zásuvných kapes a držáků.

Stěrač bočního skla traktoru Fendt.
Stěrač bočního skla traktoru Fendt.

CabMount je doplněn adaptérem pro RAM úchyty pro montáž různých ovládacích terminálů nebo obrazovky pro zobrazení obrazu z kamery na A-sloupku kabiny. Držák CabMount lze také použít jako montážní bod pro přídavný držák nápojů. Uživatelé si mohou MultifixBoard a adaptér CabMount objednat u svého obchodního partnera od 2. čtvrtletí 2024 a jsou k dispozici pro modelové řady Fendt 300 Vario až Fendt 700 Vario.

Fendt nově nabízí samočisticí vzduchový filtr pro stroje řady Fendt 900 Vario Gen6 pro použití v oblastech se zvláště vysokou prašností. Řešení je plně integrováno do terminálu a je rozpoznáno jako zařízení ISOBUS. Ovládá se přímo prostřednictvím terminálu.

Držák terminálů a obrazovek.
Držák terminálů a obrazovek.

Filtrační systém kombinuje kontinuální odsávání prachu s aktivním čištěním filtru. Filtr je vyfukován za jízdy, čímž se eliminují prostoje při ručním čištění filtru. Filtr je během čisticího cyklu vyfouknut dvakrát. Prachový filtr má vlastní nádrž na stlačený vzduch. Průtok stlačeného vzduchu je řízen elektromagnetickým nebo pulzním ventilem. Krátce před vyfouknutím se zvýší otáčky ventilátoru, který pak ještě krátkou dobu běží. Tím se zintenzivní čisticí účinek. Čištění lze provádět zcela automaticky nebo v případě potřeby ručně. K instalaci se používají komponenty z řady Fendt 900 Vario Gen7, které byly vyvinuty speciálně pro tento systém.

Samočisticí vzduchový filtr jako řešení pro dodatečnou montáž strojů řady Fendt 900 Vario Gen6 bude u prodejců k dispozici od 3. čtvrtletí 2024.

Samočisticí vzduchový filtr pro stroje řady Fendt 900 Vario Gen6.
Samočisticí vzduchový filtr pro stroje řady Fendt 900 Vario Gen6.