Vyzkoušejte aplikaci CleverAnalytics na 2 měsíce zcela zdarma
Dnes je 21.9. – svátek slaví Matouš

Tři zkušené zemědělsko-technologické firmy spojují síly

Zveřejněno: 25. 8. 2024

Zemědělsko-technologická firma AGRI-PRECISION společně se sesterskou společností MJM Agro koupila podíl v rodinné zemědělské firmě AG info, která se specializuje na software pro zemědělce. Společně nabízí hardware, software i služby pro digitalizaci zemědělství v Česku a na Slovensku.

Tři zkušené zemědělsko-technologické firmy spojují síly.

Díky nabídce těchto tří společností získávají zemědělci jistotu, že vyřeší veškeré otázky spojené s digitalizací a modernizací na jednom místě. Navíc u partnerů v součtu se 72 lety praxe, kteří již dnes pomáhají více než polovině zemědělců v Česku a podporuje je investiční skupina Reticulum, českého podnikatele Zdeňka Šoustala. Digitalizovat mohou, resp. musí, všichni zemědělci, bez ohledu na velikost, zaměření a technologické znalosti. Zvýší svou efektivitu i ekologizaci, ušetří na provozu a byrokracii a zajistí si svou konkurenceschopnost a budoucnost.

„Když se zemědělci rozhodnou digitalizovat, modernizovat, nabízíme jim kompletní podporu i produkty od optimalizace hnojení a setí, přes dálkovou kontrolu a řízení strojů až po elektronickou evidenci a automatizované výkaznictví pro státní správu,“ vysvětluje hlavní výhodu nového uskupení Radomír Šmoldas, generální ředitel zemědělské společnosti MJM Agro, který řídí celou zemědělskou část investiční skupiny Reticulum, kde jsou všechny společnosti majetkově propojeny.

Zemědělci u tohoto nového uskupení najdou vše potřebné pro svou modernizaci na jednom místě. Navíc od dlouhodobých, stabilních firem, které v zemědělství přímo vyrostly.

MJM Agro je svým systémem PREFARM průkopníkem precizního zemědělství v ČR, věnuje se mu již 26 let. AGRI-PRECISION se specializuje na hardware, který umožňuje dálkový monitoring a autonomní řízení zemědělských strojů, včetně zemědělských robotů. AG info přináší 30 let zkušeností se softwarem, který zemědělcům pomáhá v různých oblastech, ať už jde o agronomickou evidenci, telematiku, evidenci majetku, zvířat, docházku či sklizeň. V neposlední řadě digitalizují i výkaznictví pro státní správu.

Všechny tři společnosti působí na trhu dlouhodobě. Nabízí v součtu 72 let zkušeností se zemědělstvím i technologiemi, mají přes 2 400 klientů v Česku a na Slovensku a zkušený tým 50 odborníků.

„Nabízíme na jedné straně komplexní přístup, zákazník u nás najde vše. Máme software pro digitalizaci, hardware pro vybavení strojů a o pozemcích posbíráme všechny informace od obsahu živin v půdě přes monitoring růstu plodin až po data o variabilitě výnosu. Na druhé straně jsme flexibilní, protože zákazník si může vybrat jen ty naše produkty, které mu pomůžou a zvýší efektivitu jeho práce. Co hospodář, to jiný projekt na míru,“ přibližuje Radomír Šmoldas z MJM Agro.

Pomoc malým i velkým zemědělcům umí také AGRI-PRECISION. Nabízí produkty pro nejmenší farmy, které se teprve začínají orientovat v GPS a IT světě, i zcela komplexní řešení pro ty největší agro-holdingy. Reagují na rychlost pokroku i potřeby klientů. Není potřeba zbavovat se stávajících strojů.

„Zaměřujeme se na instalaci autopilotů a různých automatizací jak do starší techniky, tak i do zcela nových strojů. V posledních letech dodáváme i autonomní polní roboty pracující bez potřeby lidské obsluhy. Řešíme zemědělcům jejich potřebu modernizovat, ať už chtějí co nejvíce zachovat sávající stroje, nebo vyměnit za nové,“ představuje Michal Krutiš, generální ředitel AGRI-PRECISION.

Zkušení technici a IT specialisté s praxí provádějí odbornou instalaci a dlouhodobou podporu uživatelů, a to nejen u techniky ale i zemědělského softwaru.

„Nejvíce zemědělci poptávají program pro vedení kompletní agronomické evidence, roste také poptávka po monitoringu zemědělské techniky. Díky našemu softwaru si komplexně vyhodnotí práce na poli s výstupem až do pracovních výkazů. Naše programy nabízejí přidanou hodnotu automatizací mnoha činností či kontrolami dodržování legislativních požadavků. To jsou věci, o kterých si můžete nechat jen zdát, pokud vedete evidenci na papíře či v excelovské tabulce,“ popisu nejvítanější benefity zemědělských programů Jan Palas, generální ředitel AG info.

AG info, s.r.o.

Společnost AG info se zabývá vývojem softwaru pro zemědělce od roku 1992. Pokrývá svými programy téměř veškeré potřeby zemědělců, od vedení zákonných agronomických evidencí, přes zpracování a evidenci půdy až po telematiku – montáž GPS systémů a zpracování jejich dat. V neposlední řadě digitalizují i výkaznictví pro státní správu.

AGRI-PRECISION s.r.o.

Specializovaná firma AGRI-PRECISION na precizní zemědělství. Vybavuje zemědělskou techniku pokročilými systémy jako je telemetrie, navigace, autopiloty a různé pokročilé automatizace. Nabízí ucelenou paletu produktů, které zefektivňují a zpřehledňují zemědělskou prvovýrobu. V poslední době je průkopníkem v zavádění autonomních robotů do zemědělské praxe.

MJM Agro, a.s.

Výrobně-obchodní zemědělská firma MJM Agro z Litovle. Zajišťuje veškeré zemědělské služby od výkupu přes skladování až po zpracování a zobchodování úrody. Věnuje se také mlynářskému zpracovaní obilí, výrobě krmných směsí, prodeji pohonných hmot a obchodu se zemědělskými komoditami. Je také významným partnerem zemědělců v oblasti hnojiv a přípravků na ochranu rostlin. Její patentovaná technologie precizního zemědělství, PREFARM, zpřesňuje zemědělskou práci a přispívá k ochraně půdy a přírody.

Reticulum, a.s.

Investiční skupina Reticulum českého podnikatele a investora Zdeňka Šoustala, specializující se na nemovitosti, zemědělství, potravinářství a technologie.