Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Univerzální nosič polonesených a nesených strojů BEDNAR CADDY CD

Zveřejněno: 26. 3. 2023

V dnešní době je evropský traktor bez tříbodového závěsu takřka minulostí, avšak i nyní je můžeme na polích potkat. Pro tyto případy je tu univerzální nosič nářadí CADDY CD od české firmy BEDNAR FMT. Tento nosič využijí i traktory s tříbodovým závěsem pro lepší manévrovatelnost.

BEDNAR CADDY CD – univerzální nosič nářadí.

Univerzální nosič nářadí BEDNAR CADDY CD je určen zejména pro traktory bez tříbodového závěsu, který není obvyklou výbavou traktorů ve všech zemích. Nosič nářadí lze agregovat také za pásové traktory.

BEDNAR CADDY CD je univerzální nosič nářadí o maximální zvedací hmotnosti 5 000 kg. Nosič je vybaven tříbodovým závěsem kategorie III a lze ho na přání zákazníka upravit na kategorii IV. Díky zadnímu tříbodovému závěsu ho lze agregovat s nesenými či polonesenými stroji.

Nosič nářadí BEDNAR CADDY CD agregovaný s dlátovým pluhem BEDNAR TERRALAND při práci na poli.
Nosič nářadí BEDNAR CADDY CD agregovaný s dlátovým pluhem BEDNAR TERRALAND při práci na poli.

Širokoprofilové pneumatik o rozměru 14,5/80 – 18 zde zajišťují vysokou stabilitu stroje BEDNAR CADDY CD a bezpečný transport i při vysokých rychlostech.

Stroj BEDNAR CADDY CD lze díky přítomnosti odstavné nohy pohodlně odpřahat a zapřahat dle potřeby. Je-li oj stroje BEDNAR CADDY CD nadzdvihávána vlivem vysoké hmotnosti připojeného zařízení, výrobce BEDNAR poskytuje možnost přidání závaží na oj stroje. Jakýkoliv připojený stroj v zadním tříbodovém závěsu lze zvedat pomocí hydraulicky stavitelné nápravy. Nosič nářadí BEDNAR CADDY CD je vhodný pro agregaci se stroji BEDANR, jednou z možností je BEDNAR TERRALAND TN.

Dlátový pluh BEDNAR TERRALAND je prodejním bestsellerem, který je vyráběn již deset let. Minulý rok si našlo nového majitele 560 kusů tohoto dlátového pluhu.

Konstrukce dlátových pluhů BEDNAR TERRALAND TN, respektive jejich rám z vysokopevnostní oceli Alform, je natolik bytelný, že stroje zvládnou zpracovat půdu do hloubky až 65 cm. V tomto případě lze už hovořit o hloubkovém kypření, což je zásah výslovně agromeliorační. Většina uživatelů těchto dlátových pluhů zpracovává půdu do hloubky kolem 40 – 50 cm.

Nosič BEDNAR CADDY CD lze kombinovat také s BEDNAR STRIP-MASTER EN. Stroj slouží k pásovému zpracování půdy až do hloubky 25 cm. Je vhodný především pro zpracování půdy před setím širokořádkových plodin.

Kypřič BEDNAR FMT Strip-Master pracuje následovně: Kotoučové krojidlo rozřízne posklizňové zbytky, odstraňovač posklizňových zbytků vyčistí řádek a o zpracování pásku se postará kypřicí slupice. Krojidlo je nastavitelné. V zadní části může být stroj vybaven dalším různorodým příslušenstvím. Například pružinou s odpruženými zadními válečky, u kterých lze nastavovat přítlak. Válečky přijdou vhod při aplikaci kejdy – do kontaktu přijdou jen s povrchem půdy, přičemž nic neutužují. Jednotlivé pracovní jednotky jsou dvojí délky, v řadě se pravidelně střídají krátká a delší. Při aplikaci minerálních hnojiv se namísto válečků používají speciálně tvarované prsty, které půdu utuží do hloubky podrývací radlice. Zajímavostí je použití předních opěrných kol, což u tohoto typu stroje není obvyklé.