Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

V Brně probíhá veletrh ANIMAL TECH – svátek farmářů, chovatelů a myslivců

Zveřejněno: 23. 4. 2023

Od 22. dubna do 26. dubna probíhají na brněnském výstavišti Mezinárodní veletrh pro živočišnou výrobu ANIMAL TECH, Národní výstava hospodářských zvířat a Národní výstava myslivosti. Součástí doprovodného programu jsou národní šampionáty masného i dojného skotu, nově se v Brně bude konat národní šampionát českého strakatého skotu. V úterý 25. dubna proběhne veterinární kongres, který pořádají Výzkumný ústav veterinárního lékařství a Výzkumný ústav živočišné výroby.

Největší počet firem je z oblasti krmivářství a zemědělské, dopravní a manipulační techniky.

Technologie pro chov a hospodářská zvířata

Na výstavišti se představuje celkově 200 firem. Veletrh ANIMAL TECH a Národní výstava hospodářských zvířat jsou umístěny v pavilonech P, F a na přilehlých volných plochách. „Největší počet firem je z oblasti krmivářství a zemědělské, dopravní a manipulační techniky. Určitě nelze pominout vystavovatele z oboru zemědělských staveb, plemenářských služeb a dalších potřeb pro chovatele a farmáře – například elektrické ohradníky, ustájení a podobně,” uvedl ředitel projektu Petr Maliňák. Na předvadištích v pavilonu P se konají národní šampionáty a soutěžní přehlídky skotu a program ovcí, koz a prasat. Během veletrhu probíhá také mezinárodní setkání chovatelů plemene charolais „World Charolais Technical Congress”, ve středu se v pavilonu P uskuteční společná aukce plemenných jalovic a embryí chovatelských svazů skotu. Na výstavišti je k vidění téměř 1 000 hospodářských zvířat.

Program koní

Pavilon F patří koním, kteří se prezentují v denním programu, který začíná vždy v 9:30 v kruhové ohradě a v 10:00 hodin v hlavní aréně. Dopoledne probíhají chovatelské ukázky plemen koní. Odpoledne se v kruhovce mohou podívat návštěvníci na ukázky práce s koňmi, komunikaci s koněm, práci s mladým koněm, hiporehabilitaci a děti se mohou také na koni svézt. V hlavní aréně probíhá jezdecký program – ukázky, soutěže a další divácky atraktivní show. Do programu jsou zařazeny například také kursy lasování, ukázky podkování, uvidíte spřežení starokladrubských koní. Na venkovní ploše je vybudována mountain trailová dráha, kde probíhají ukázky soutěží na ruce i pod sedlem.

Na výstavišti je k vidění téměř 1000 hospodářských zvířat.
Na výstavišti je k vidění téměř 1000 hospodářských zvířat.

Mezi další doprovodné aktivity patří včelařská výstava, prodej farmářských a regionálních potravin nebo oblíbená anketa Miss Sympatie. V neděli a v pondělí se mohou návštěvníci těšit na timbersport.

Pavilon F patří koním, kteří se prezentují v denním programu. Ten začíná vždy v 9:30 v kruhové ohradě a v 10:00 hodin v hlavní aréně.
Pavilon F patří koním, kteří se prezentují v denním programu. Ten začíná vždy v 9:30 v kruhové ohradě a v 10:00 hodin v hlavní aréně.

Celý pavilon myslivosti

V hale G1 je umístěna Národní výstava myslivosti. Vystavovatelé zde představují lovecké zbraně, optiku, oblečení a další potřeby pro myslivost. V rámci oslav 100 let od vzniku Českomoravské myslivecké jednoty uvidí návštěvníci výstavu zhruba dvou set unikátních trofejí z Česka a Slovenska nebo budou moci přihlížet mistrovství Evropy ve vábení jelenů.

Výstaviště je otevřeno od 9 do 17 hodin, ve středu do 16 hodin. Základní vstupenka stojí 110 korun a je dostupná pouze při online nákupu na webu veletrhu, vstupné na místě stojí 180 korun. Organizované skupiny nad 15 osob mají v pondělí a v úterý výhodnější vstupné a ve středu 26. dubna organizované skupiny navštíví výstaviště zdarma.

Více informací na webových stránkách www.animaltech.cz.