VF TractorMaster Hybrid. Inteligentní pneumatika určená pro silnice, tvrdé i měkké půdy
Dnes je 28.9.

V továrně Feucht byl vyroben 25 000. stroj značky Fendt

Zveřejněno: 21. 6. 2024

Fendt ve výrobním závodě ve Feuchtu vyrábí techniku pod svojí značkou od roku 2015. V letošním roce byl v továrně vyroben jubilejní 25 000. výrobek Fendt, stal se jím dvourotorový středový shrnovač Fendt Former.

V továrně Feucht byl vyroben 25 000. stroj značky Fendt.

Zcela nově vyvinutá řada dvourotorových středových shrnovačů Fendt Former nabízí 6 modelů s pracovním záběrem od 6,9 do 10 metrů a poprvé v tomto segmentu shrnovačů řadu volitelných funkcí ISOBUS.

Společnost Fendt na veletrhu Agritechnica 2015 poprvé představila stroje ze závodu Feucht jako součást vlastního sortimentu.

Během uplynulých devíti let se sortiment výrobků Fendt i výrobní a vývojové pracoviště pro pícninářskou techniku neustále rozšiřovaly a zdokonalovaly. Rostoucí poptávka odráží pozitivní dopady investic do vývoje rozsáhlého sortimentu výrobků a rozšíření výroby. V současné době společnost Fendt nabízí žací stroje, shrnovače a obraceče – od Evropy až po Austrálii a Nový Zéland.

Investice v celkové výši 21,6 milionu EUR od roku 2018 jsou důkazem dalšího významného rozvoje závodu Fendt. V roce 2018 proběhlo slavnostní položení základního kamene nové montážní haly pro žací stroje. V témže roce byl zaveden systém SAP. Ten umožňuje efektivněji spravovat informace z výroby a lépe zpracovávat objednávky. Další investice v letech 2020 a 2021 zlepšily kvalitu laku, montážní a logistické procesy i kontrolu kvality. Odměnou za ně byla mimo jiné certifikace ISO.

V následujících letech byla komplexně reorganizována logistika v závodě a dodávky prodejcům. Nová koncepce skladování a nové logistické centrum dnes zajišťují vysokou kvalitu dodávek strojů.

Poslední reorganizace v závodě Feucht zahrnovala vytvoření nového expedičního prostoru s několika krytými nakládacími rampami, který nyní zajišťuje, že všechny stroje Fendt mohou být expedovány na národní i mezinárodní úrovni bez ohledu na výrobní časy.