Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Výrobce STS Prachatice meziročně zvýšil obrat o 8,2 %

Zveřejněno: 6. 9. 2022

Společnost STS Prachatice se i v roce 2021 rozvíjela v zakázkové kusové výrobě, a to jak ve výrobě vlastních výrobků, tak i ve speciální zakázkové výrobě, zejména pro zahraniční zákazníky. U celkového čistého obratu došlo meziročně ke zvýšení o 8,2 %, když tržby z prodeje vlastních výrobků a služeb se zvýšily o 8,4 % a tržby za prodej zboží o 12,4 %.

Vyvážečka dřeva STS Prachatice 10T.

Firma STS Prachatice a.s. je strojírenskou a obchodní firmou s historií vzniku v 50. letech minulého století. Současnou podobu má od 1. 1. 1994. Firma vyrábí lesnické stroje, zemědělské stroje a zabývá se speciální zakázkovou strojírenskou výrobou. Významné postavení získala v obchodní činnosti v oboru lesní a zemědělská technika. S výrobním vybavením je schopna vyrábět cenově výhodné strojírenské díly dle přání zákazníků v odpovídající kvalitě.

„Společnost STS Prachatice, a.s. se i v roce 2021 za podmínek pandemie Covidu 19 rozvíjela v zakázkové kusové výrobě, a to jak ve výrobě vlastních výrobků, tak i ve speciální zakázkové výrobě, zejména pro zahraniční zákazníky. Podařilo se zvýšit objem zakázek, což se následné projevilo ve zvýšeném obratu. Firma pokračovala ve výrobě komponentů pro zemědělské stroje, pro výrobu zdvihacích zařízení na výškové budovy, pro stavby stezek a dalších speciálních konstrukcí. Ve vlastní zakázkové výrobě se jednalo o výrobu vyvážecích souprav dřeva, nakládacích jeřábů, kalových čerpadel, míchadel, mulčovačů a vestavbami vozidel pro hasiče a ostatní zákazníky. Bylo připraveno a odzkoušeno pracoviště pro výrobu nádrží dle požadavku zákazníka s cílem další diverzifikace výroby,“ uvádí veřejně dostupná výroční zpráva společnosti.

Společnost také pokračovala na realizaci projektu „Víceúčelový modulární systém těžby pařezů a dalších komodit" a na optimalizaci zakázkové kusové výroby v reálném čase s využitím loT a digitálních technologií.

„U celkového čistého obratu společnosti STS Prachatice, a.s. došlo meziročně ke zvýšení o 8,2 %, když tržby z prodeje vlastních výrobků a služeb se zvýšily o 8,4 % a tržby za prodej zboží o 12,4 %. Objektivně je potřeba uvést, že ve zvýšení se částečně promítá i nárůst cen materiálu, kooperací a služeb, což pokračuje i v roce 2022. Celkový hospodářský výsledek po zdanění byl vykázán zisk ve výši 1962 tis. Kč,“ píše se ve výroční zprávě. Rok 2021 byl podle společnosti ovlivněn pandemií, která narušila dodavatelské a odběratelské vztahy. Vedle toho se společnost nadále potýká s nedostatkem pracovníků.