Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

William a Kate navštívili farmu. Postupně se vystřídali v řízení traktoru

Zveřejněno: 27. 4. 2021

Vévoda a vévodkyně z Cambridge se střídali za volantem traktoru, když navštívili rodinnou farmu v hrabství Durham. William a Kate zavítali do Manor Farm v Little Stainton poblíž Darlingtonu. Farmáři královskému páru ukázali i stáj pro dobytek.

Kate Middleton vystupuje z traktoru Valtra. Zdroj foto - Bill Brown

Královský pár, který si ve čtvrtek připomene desáté výročí svatby, zažil zábavný den, a dokonce se střídal za volantem traktoru Valtra. Princ William prozradil, že jeho vášní je i zemědělství. Jeho děti si už hrají s traktory.

William a Kate navštívili farmu v Little Stainton poblíž Darlingtonu, aby diskutovali o udržitelném zemědělství, změně klimatu a duševním zdraví. Jejich cesta na Manor Farm přišla dva dny před jejich 10. výročím svatby. V pátek skončily dva týdny smutku kvůli úmrtí vévody z Edinburghu. Proto se oba již oblékli do ležérního oblečení určeného do přírody.

Farmáři Clare Wise a Stewart Chapman (rodiče tří dětí a vítězové Farmář roku 2018) manželskému páru ukázali stáj pro jehňata a dojnice. Tématem rozhovorů byla ochrana zdraví a dobré životní podmínky hospodářských zvířat. Královský pár se poté setkal s místními farmáři z Národního svazu farmářů. Proběhla diskuse o jejich zkušenostech z minulého roku, včetně dopadu pandemie koronaviru na duševní zdraví farmářů. Vévoda a vévodkyně z Cambridge později navštívili projekt Cheesy Waffles v Durhamu, který podporuje děti a mladé lidi.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Bill Brown

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.