Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Články na Agroportal24h.cz

Spirit vstupuje do nové generace. Na souvrati dokáže postupně zvedat sekce

(9.10.2018) Švédský Väderstad dnes představil novou generaci pneumatického secího stroje Spirit 600-900C. S novým designem, novou hydraulikou a inovativním řídicím systémem založeným na iPadu Väderstad E-Control, vstupuje Spirit do nové generace. Secí stroj bude k…

Bizarní americká sklízecí mlátička chce dobýt Evropu

(9.10.2018) Po letech vývoje atypické sklízecí mlátičky Tribine se svět dočkal jejího uvedení na trh v roce 2016. Její extrémní parametry ale naznačovaly, že na evropský trh nemá spadeno. Nyní ale anglický web profi.com uvedl, že se rýsuje evropská verze amerického…

Deutz-Fahr představil novou sklízecí mlátičku pro menší zemědělce

(8.10.2018) Pro následující sklizňovou sezónu představuje Deutz-Fahr novou sklízecí mlátičku C5305. Stroj je převážně určen těm, kteří se nechtějí spoléhat na podniky služeb, ale chtějí mít vlastní sklízecí mlátičku.

Dlouhé sezení v traktoru je stejně tak škodlivé, jako kouření. Tyto cviky by měl dělat každý

(7.10.2018) Australská organizace Mallee Sustainable Farming (MSF), která poskytuje služby v oblasti výzkumu, přichází s novou kampaní MSF Cabin Fever. Ta se zaměřuje na cvičení za volantem v kabině a mimo ni. Doporučení, která organizace zveřejnila, jsou vhodná pro…

Muž, který vyrobil hybridní traktor, pracuje na menší, elektrické a autonomní variantě

(4.10.2018) Holandský vývojář elektrických traktorů, Multi Tool Trac, pracuje na menším modelu, který má být navíc autonomní a plně elektrický.

Šestiválcový Case IH Maxxum dostal plynulou převodovku

(3.10.2018) Nový šestiválcový traktor o výkonu 150 koní, vybavený plynulou převodovkou, bude zákazníkům společnosti Case IH k dispozici od října 2018.

Víceúčelovost s efektivitou je silné spojení, které nabízí Joskin a Tatra

(3.10.2018) Multifunkční nástavba Joskin Drakkar 7600 na podvozku Tatry Phoenix je jedinečné spojení, které nově zařadila do svého produktového portfolia společnost Moreau Agri Vysočina. Souprava je již připravena k sériové výrobě a také k prodeji. Fakt, že má český…

Vervaet odhalil informace k inovovaným sklízečům řepy

(2.10.2018) Jsou tomu dva roky, kdy holandský Vervaet představil sklízeče řepy řady Q. Nyní přichází modely s četnými inovacemi. Osvědčená koncepce ale zůstává. Použití tří náprav je stále v souladu s aktuálním trendem udržet příznivý tlak na půdu.

Farmtrac představil svůj první autonomní traktor. Na vývoji se podíleli technologičtí giganti

(2.10.2018) Indická mateřská společnost Escorts Limited nedávno svým prodejcům představila první prototyp autonomního traktoru Farmtrac v Indii. Podrobnosti o traktoru budou zveřejněny později. Přesto známe alespoň pár detailů.

Němci zjišťovali, zda je úspornější traktor nebo nákladní vůz. Došli k zajímavým výsledkům

(1.10.2018) V zemědělské dopravě se stále více přepravují větší objemy hmoty jak na kratší, tak delší vzdálenosti. Je výhodné pořídit k přepravě materiálu traktor nebo nákladní vůz? To zjišťoval německý časopis Land und Forest v prvním díle testu.

Toto je nejvíce ojetý Xerion, který jsme kdy viděli. Tipnete si, kolik má odpracováno?

(28.9.2018) Tento Claas Xerion na první pohled vypadá jako jeden z mnoha ojetých traktorů v nabídce. I když jeho stařičký vzhled nemusí nic znamenat, tak číslo, které značí, kolik toho má už za sebou, napoví, že se za 20 let téměř nezastavil.

Grimme vyvinul prototyp největšího sazeče brambor, který zvládne skoro 60 hektarů denně

(27.9.2018) Grimme Spudnik, což je dceřiná americká společnost výrobce Grimme, vyvinul dvanáctiřádkový sklápěcí prototyp taženého sazeče brambor, který v testovacím režimu byl schopen výkonnosti až 57 hektarů denně.

Co nás čeká v zemědělství? Ve Švýcarsku byla otevřena farma budoucnosti

(27.9.2018) Po ročním plánování byl 20. září 2018 oficiálně zahájen provoz farmy Swiss Future Farm ve Švýcarsku. Na farmě se testují nejnovější technologie vhodné pro uplatnění v zemědělství, zkouší se nové agrotechnické postupy a sběr nejrůznějších dat s jejich…