Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

AGCO a Bosch BASF Smart Farming oznamují komercializaci inteligentních postřikovacích funkcí

Zveřejněno: 9. 4. 2023

V květnu 2021 zahájily společnosti AGCO a Bosch BASF Smart Farming první zkoušky inovativního řešení Smart Spraying Solution, které zajistí optimální úsporu herbicidů bez omezení kontroly plevelů a umožní cílený postřik za denních a nočních podmínek.

AGCO a Bosch BASF Smart Farming oznamují komercializaci inteligentních postřikovacích funkcí.

Kromě cíleného postřiku bude systém poskytovat integrované digitální nástroje, které promění data o aplikaci v užitečné poznatky a zvýší výnosy a efektivitu zemědělců. Úspory herbicidů zajistí sofistikované snímání, přístup k technologii identifikace škůdců Bosch BASF Smart Farming a využití robustní aplikační platformy Fendt Rogator. Společnost AGCO bude systém nabízet v Americe a Evropě od roku 2024.

Zemědělci budou moci v rámci stejného řešení využívat také agronomická doporučení na míru a spolehlivou dokumentaci. Systém nabídne komplexní uživatelský zážitek prostřednictvím ovládacích prvků AGCO a integrované digitální platformy Bosch BASF Smart Farming od xarvio® Digital Farming Solutions s přehledem o datech shromážděných během aplikace.

Mezi podporované plodiny v současné době patří kukuřice, sója, bavlna, řepka, slunečnice a cukrová řepa, přičemž časem přibydou možnosti pro další plodiny, jako jsou drobné obiloviny.