Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.6. – svátek slaví Petr , Pavel

BKT přichází se speciální pneumatikou pro provoz v agrolesnictví

Zveřejněno: 26. 6. 2024

V současné době se stále častěji používají agrolesnické systémy, které přispívají ke snížení zranitelnosti zemědělské a lesní půdy vůči změně klimatu. Zároveň umožňují zemědělským podnikům zvýšit jejich odolnost a využívat z toho plynoucí výhody a příležitosti. S cílem pomoci zemědělským podnikům plně využít výhod agrolesnictví přišla společnost BKT se dvěma pneumatikami, které jsou speciálně navrženy tak, aby splňovaly potřeby smíšeného využití, při němž je zásadní kombinovat provozní efektivitu na zemědělské půdě s vynikajícím výkonem v lesních oblastech.

BKT přichází se speciální pneumatikou pro provoz v agrolesnictví.

Dvě pneumatiky BKT FORESTMAX (radiální konstrukce) a BKT FORESTLAND přesně odpovídají typickým potřebám venkovských oblastí, které se vyznačují vysokou mírou rozmanitosti půdy, jako je tomu například v zemědělsko-lesním hospodářství. Tyto dva výrobky BKT, které byly představeny před několika měsíci, představují spolehlivé a vysoce bezpečné řešení, jehož síla spočívá v univerzálnosti.

Robustnost a mimořádná odolnost proti prořezu a odštípnutí i v těch nejnáročnějších provozních podmínkách, to jsou vlastně klíčové vlastnosti těchto dvou pneumatik. Pneumatika BKT FORESTMAX se vyznačuje speciálně vyvinutou běhounovou směsí a konstrukcí s ocelovými pásy, které výrazně snižují riziko proražení na lesních pozemcích, zatímco na nerovném a členitém terénu zajišťuje pneumatika díky silnému otevřenému rameni vynikající trakci a stabilitu. BKT FORESTLAND je naproti tomu mimořádně pevná a odolná pneumatika, která si díky speciálnímu polyesterovému plášti a silné bočnici dokáže poradit i s těmi nejnáročnějšími podmínkami, což zajišťuje dlouhou životnost výrobku.

Kombinace odolnosti běhounu a konstrukce ramene činí z pneumatiky BKT FORESTMAX pneumatiku s vynikajícími samočisticími vlastnostmi, kterou lze použít i pro některé zemědělské operace s traktory, jako je zpracování půdy. Otevřená ramenní konstrukce pneumatiky BKT FORESTLAND naopak zajišťuje vynikající trakci na měkkých půdách, zatímco tuhé, zesílené výstupky běhounu zajišťují dobrou přilnavost v jakémkoli terénu spolu s vysokými samočisticími vlastnostmi.

Prostřednictvím pneumatik BKT FORESTMAX a BKT FORESTLAND pokračuje BKT ve svém závazku uvádět na trh stále výkonnější pneumatiky.
Prostřednictvím pneumatik BKT FORESTMAX a BKT FORESTLAND pokračuje BKT ve svém závazku uvádět na trh stále výkonnější pneumatiky.

Další společnou vlastností těchto dvou výrobků BKT je stabilita, která je nezbytná pro zvládnutí náročných provozních podmínek v lesním hospodářství při plné bezpečnosti.

Prostřednictvím pneumatik BKT FORESTMAX a BKT FORESTLAND pokračuje společnost BKT ve svém závazku uvádět na trh stále výkonnější pneumatiky, které jsou speciálně navrženy tak, aby pomáhaly urychlovat rozvoj ziskových systémů a produktivitu podniků zaměřených na kvalitu.