Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

BKT obohatilo sortiment o pryžové pásy a vstupuje do dalších segmentů s pneumatikami

Zveřejněno: 10. 4. 2023

Společnost Balkrishna Industries Limited (BKT) je známá výrobou pneumatik. Její sortiment však minulý rok obohatily pásy pro stavební a zemědělské stroje. Pásy vyrábí v závodě nedaleko města Bhuj.

BKT obohatilo sortiment o pryžové pásy.

Společnost BKT, známá jako hlavní hráč v celosvětovém odvětví výroby pneumatik, zahájila novou éru, když v listopadu 2022 vstoupila do nového segmentu trhu s gumovými pásy. U příležitosti veletrhů SIMA a EIMA uvedlo BKT na trh svou první řadu gumových pásů BKT AGRIFORCE pro zemědělské aplikace.

Prvním představeným pásem byl BKT AGRIFORCE BK T71 pro výkonné traktory používané při zpracování půdy a pěstování řádkových plodin. Pásy BKT AGRIFORCE BK T71 jsou vyrobeny ze směsi, jejíž výhodou je mimořádná odolnost proti proříznutí, roztržení a opotřebení. Optimalizovaný dezén poskytuje vynikající trakci a jízdní komfort.

Pro pásové smykem řízené nakladače používané nejčastěji ve stavebnictví jsou určené pásy BKT MULTIFORCE BK T91. Pásy byly představeny na letošním veletrhu ConExpo v Las Vegas.

Zbrusu nová řada pryžových pásů BKT MULTIFORCE BK T91 pro průmyslové a stavební odvětví je navržena tak, aby odolávala náročným podmínkám, zejména na obtížných površích, jako je agresivní asfalt, bláto, kameny, suť a nerovný terén. Nová řada pásů je vyrobena z materiálů odolných proti oděru a opotřebení a zajišťuje dlouhou životnost výrobku. Zároveň tato řada poskytuje obsluze pohodlnou a bezpečnou jízdu a snižuje únavu a problémy spojené s vibracemi.

Pásy BKT MULTIFORCE BK T91 je v současné době k dispozici v pěti velikostech 450 x 86 x 52; 450 x 86 x 55; 450 x 86 x 56; 450 x 86 x 58 a 450 x 86 x 60.

Pro pásové smykem řízené nakladače používané nejčastěji ve stavebnictví jsou určené pásy BKT MULTIFORCE BK T91.
Pro pásové smykem řízené nakladače používané nejčastěji ve stavebnictví jsou určené pásy BKT MULTIFORCE BK T91.

BKT na tiskové konferenci v Bombaji oznámilo, že plánuje vstoupit i do dalších segmentů trhu s pneumatikami. Například v segmentu pneumatik pro lesní stroje s novou produktovou řadou BKT FORESTMAX. Inženýři společnosti také vyvinuli novou řadu komfortních průmyslových pneumatik pro vysokozdvižné vozíky. BKT se rovněž prosazuje v oblasti užitkových vozidel, kde nabízí speciální pneumatiky pro terénní nákladní automobily. V segmentu důlních pneumatik bude BKT nadále propagovat velkorozměrové pneumatiky řady BKT EARTHMAX. V neposlední řadě společnost získala exkluzivní kontrakt na dodávku pneumatik pro jednokolejnou železnici v indické Bombaji, která je v současné době ve výstavbě.

Složení nové pneumatiky BKT FORESTMAX.
Složení nové pneumatiky BKT FORESTMAX.