Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Botkový aplikátor Fliegl Skate SD nabídne lepší kopírování terénu a menší rozteč botek

Zveřejněno: 13. 2. 2023

Společnost Fliegl na veletrhu Eurotier 2022 představila další verzi svého botkového aplikátoru Skate SD.

Skate SD je k dispozici s pracovním záběrem 12 a 15 metrů.

Cílená a dávkovaná aplikace živin je měřítkem moderní technologie hnojení. Společnost Fliegl nabízí botkový aplikátor Skate určený pro traktorové cisterny. Pomocí odpružených drážkovaných botek cíleně pokládá pásy s kejdou na zem ve vzdálenosti 250 mm.

Botkový aplikátor kejdy Skate nabízí zemědělcům i dodavatelům služeb nejlepší předpoklady průbojného zapravení kejdy, a především zapravení kejdy s nízkými emisemi. Právě ztráta dusíku ve čpavku se ve srovnání s dávkováním do šířky pomocí nárazové hlavy nebo otočného rozdělovače mnohonásobně snižuje díky aplikaci v pruzích v těsné blízkosti půdy. Nejen u cisteren Fliegl, ale také u cisteren mnoha jiných výrobců lze použít tento inteligentní aplikátor. Aplikátor kejdy Skate se sériově dodává s patentovaným šnekovým rozdělovačem značky Fliegl.

Botkový aplikátor Fliegl Skate SD.
Botkový aplikátor Fliegl Skate SD.

Fliegl na veletrhu Eurotier 2022 představil další verzi tohoto aplikátoru – Skate SD. Ten má rozteč pouze 187,5 mm. To má tu výhodu, že na zemi může být umístěno více pásů s kejdou v menší vzdálenosti od sebe. Současně se snižuje množství kejdy aplikované na jednu hadici. Aplikátor se hodí i do řádkových plodin. Výrobce také uvádí, že Skate SD nabídne ještě lepší schopnost kopírovat terén.